Sunnuntai 19.05.2024
Nimipäivät: Emilia, Emma, Mila, Amalia, Emmi

Tuuli:
 

Tahtien sota on yhtä ysäriä

Hämeenlinnan teatteri näyttää taas kerran parastaan musiikkikomedia Tahtien sodassa. Hillitöntä menoa ja upeita musiikki-laulu- ja tanssiesitystä. Kaikki ysärihengessä.

Parituntisen aikana seurataan nuoren apupojan halua päästä tangomarkkinoille ja vieläpä voittaa itselleen kuninkuus. Mikko Töyssy Petrinä avaa hiljalleen ääntään lukuisten harjoitusten ja pettymystenkin sarjassa. Eikös vain, pojasta kehkeytyy kuin kehkeytyykin varma ja upea esiintyjä, joka varmana esiintyjänä yltää voittoon.

Hänen rinnallaan tsemppaajana ja ohjaajana nähdään Sami Hintsanen. Mies yltää uskomattomiin fyysisiin ja laulullisiin suorituksiin.

Koko esitys on yhtä musiikin ja tanssin huumaa. Teatterin näyttelijät ovat kaikki myös erinomaisia laulajia ja sen kuulee. Toivottavasti yleisö ottaa Tahtien sodan omakseen ja sen ansiosta teatteri voisi paikata talouttaan. Onhan tahtien sota myös varma menestys muillakin areenoilla.

Tarina kertoo siitä, kuinka Suomi ei liittynyt EU:hun vaan siitä tuli suljettu yhteiskunta. Seinäjoen Tangomafia hallitsee musiikkimaailmaa. Pop- ja rock-musiikki on tapettu sukupuuttoon. Kapinaliike on hajanainen, mutta sankaria odotellaan.

Tahtien sota on Heikki Syrjän ja Riku Suokkaan kirjoittama ja ohjaama musiikkikomedia. Se paneutuu Petri Laimiston kulkuun tanssilavan apupojasta musiikin kapinaliikkeen uudeksi toivoksi. Se käytää pohjanaan samaa Joseph Campbellin ?The Hero with a Thousand Faces?- sankarimytologiaa kuin George Lucas aikanaan käytti Tähtien sota- elokuvassa.

Kapellimestari on Antti Paranko ja koreografi Markku Nieminen. Pukusuunnittelu on Anne Laatikaisen, valaosuunnittelu Jari Vuoren. Äänistä vastaa Pasi Lehtinen ja videoista Veikko Pulli.

Rooleissa nähdään Sami Hintsanen, Mikko Töyssy, Katariina Kuisma-Syrjä, Sinikka Salminen, Maiju-Riina Huttunen, Aleksi Aromaa, Max Pavlenko, Birgitta Putkonen, Johanna Reilin, Jarkko Tiainen. Tanssijat ovat Elias Husgafvel, Heidi Iisalo, Riku Koskinen ja Tarja Kunnari.

Anneli Heräjärvi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.