Torstai 28.09.2023
Nimipäivät: Arja, Lenni

Tuuli:
 
Avatar photo

Hämeenlinna-blogissa julkaistaan kaupungin arkeen liittyviä uutisia, otetaan kantaa ajankohtaisiin puheenaiheisiin sekä arvioidaan kaupunkilaisille tarjolla olevia palveluita. Hämeenlinna-blogia kirjoittaa Reska.fi -verkkolehden toimitus.

Kaupunkikeskusta elää

Kesällä Reskan ulkoista ilmettä kohennettiin. Myös Ykköskorttelin nimen saanutta kävelykadun alkuosaa pitävät tällä hetkellä elävänä kuitenkin yhä harvemmat yritykset. Kauppakeskus Linnan tyhjeneminen ei sinänsä ole uutinen mutta muitakin liikepaikkoja kävelykadulla on ollut tyhjillään jo kohtuullisen pitkään. Viidakkopuhelin huhuilee liian kovista vuokrapyynnöistä, vaikka pop-up -yrittäjille joskus huokeaa lääniä myönnetäänkin.

Kaupankäynnin siirtyminen katteelle ja Tavastilaan oli trendi muutaman vuoden ajan, mutta nyt näissäkin huolehditaan vuokralaisten vähyyttä. Kaupankäynti ei enää välttämättä siirry vaan loppuu!

Reska-lehden teko alkoi jotakuinkin seitsemän vuotta sitten, ja vanhassa kaupunkikeskustassa on siitä alkaen tapahtunut paljon. Perinteisiä hämeenlinnalaisliikkeitä on lopettanut tai muuttanut pois keskustasta. Kauppakeskuksia on tyhjentynyt eikä Keskustalon Kauppapihan nykytilastakaan voi oikein innostua.

Yrittäjyys elää silti keskustassa eikä synkkyyteen sovi vaipua. Kaupunkikeskustan äänenekannattajan tarve ei ainakaan ole vähentynyt. Reskan liikkeissä riittää asiakkaita, vaikka jokainen liiketila ei olekaan käytössä. Esimerkiksi Kasarmikatua, Sibeliuksenkatua, Hallituskatua ja Palokunnankatua voi myös yhä mitellä ilolla.

Kahvila- ja ravintolakulttuuri on noussut Hämeenlinnassa lähes taiteeksi, vaikka hämäläiseen tapaan osaajat ovatkin joskus arkoja nostamaan omaa häntäänsä. Väitän, että makuelämysten taso tässä kaupungissa kestää vertailun isompiin kaupunkeihin ja osaajia löytyy myös ydinkeskustan ulkopuolelta.

Keskiviikkona syyskuun
5. päivänä vietetään Yrittäjän päivää. Nykyään huomiosta kamppaillaan erityisesti somessa, mutta lopulta käytännön teot ratkaisevat. Osta paikalliselta ja pidä osaltasi keskustaa elävänä!

Yrittäjän päivänä 5.9.2018 ilmestyvän Reskan numeron 40 pääset lukemaan näköislehtenä tästä.

Juha Reinikainen
Päätoimittaja, yrittäjä

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.