Lauantai 18.05.2024
Nimipäivät: Erkki, Eero, Eerika, Eerik, Eerikki

Tuuli:
 

Sanna Haimila avaa näyttelyvuoden Koneessa

Galleria KONEen vuoden 2015 aloittaa Torniossa asuva ja työskentelevä kuvataiteilija Sanna Haimila (s. 1974, Porvoo). Haimila on valmistunut kuvataiteilijaksi Etelä-Karjalan ammattikorkeakoulusta vuonna 2007, mutta ensiesiintymisensä hän teki jo vuonna 2000 Pirkanmaan I triennaalissa, jossa hänelle myönnettiin nuoren debytantin Aamulehti-palkinto. Valmistumisensa jälkeen hän on pitänyt yksityisnäyttelyitä Suomessa ja osallistunut useisiin ryhmä- ja yhteisnäyttelyihin Suomessa ja ulkomailla. Haimilan teoksia on muun muassa Aineen taidemuseon ja Taidekeskus Salmelan kokoelmissa.

The_Doily_140x140cm_haimila

? Taiteeni lähtökohtana ovat universaalit elämän käännekohdat, joita tarkastelen subjektiivisesta näkökulmasta. Aiemmin olen käsitellyt muun muassa äitiyttä, lapsettomuuden pelkoa ja naiseen kohdistuvia odotuksia elämää tuottavana ihmekoneena. Nyt näyttelyn teemana on elämän päättyminen, suru, ikävä, kertoo Haimila.

? Näyttelyn teokset ovat siis pohdiskeluja kuolemasta. Ja toisaalta elämän ihmeellisyydestä ja sen jatkumisesta. Tekniikkana on öljyväri ja guassi. Maalaan pääasiassa yhdellä värillä, lamppumustalla. Sinänsä väri sopii klisheenomaisesti käsittelemääni aihepiiriin, mutta en ole päätynyt mustaan tästä syystä. Muut värit ovat vain ajan myötä karsiutuneet merkityksettöminä. Valintani lamppumusta muistuttaa sävyltään piirustushiiltä ja on siten väriajattelussani neutraali. Se ei luo hyökkääviä mielleyhtymiä. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.