Perjantai 08.12.2023
Nimipäivät: Kyllikki, Kylli

Tuuli:
 

Liikunnan kirjo kiinnosti hämeenlinnalaisia

Toista kertaa järjestetty Liikut Sää -tapahtuma veti seudun liikuntatarjonnasta kiinnostuneita Elenia-Areenalle loppiaistiistaina niin, että vilkkaimpaan aikaan hallia joutui kiertämään melkein liigaottelun nakkijonoa vastaavassa tungoksessa. Esillä oli niin perinteisen seuratyön toimijoita kuin liikunta-alan yrityksiäkin.

Jyri ja Kirsi Reinikka Fenix-ohjelmapalveluista saavat joka vuosi miettiä uutuuksia tarjontaansa.

Jyri ja Kirsi Reinikka Fenix-ohjelmapalveluista saavat joka vuosi miettiä uutuuksia tarjontaansa.

Messuilta oli lupa hakea juuri oman näköistä tekemistä ja sen nimiin vannoo myös Fenix-ohjelmapalvelujen yrittäjä Jyri Reinikka, joka tuli tunnetuksi Afrikassa toteutetusta seikkailujuoksuprojektista. Ugandan halki kulkeneelle juoksulle kertyi mittaa 880 kilometriä, eli kilometri jokaista elossa olevaa vuorigorillaa kohden.

? Tykkään itsenäisestä tekemisestä, valmiiksi järjestetyt tapahtumat eivät niinkään ole minun juttuni kuin omaehtoinen ja omannäköinen tekeminen, hän pohtii.

Ympäri vuoden erilaisille yksityishenkilöille ja ryhmille ohjelmaa tuottava yritys saa myös jatkuvasti uusiutua.

? Viime kesänä meillä oli ensimmäistä kertaa myös ohjattujen tuntien systeemi, kertoo Kirsi Reinikka.

Salibandyseura Steelersin toiminnanjohtaja Hannu Lehtinen (vas.) ja edustusjoukkueen päävalmentaja sekä seuran valmennuspäällikkö Jani Järvinen luotsaavat yli 30 joukkueen seuraa.

Salibandyseura Steelersin toiminnanjohtaja Hannu Lehtinen (vas.) ja edustusjoukkueen päävalmentaja sekä seuran valmennuspäällikkö Jani Järvinen luotsaavat yli 30 joukkueen seuraa.

Seuratyössäkään ei enää useimmiten nojata vain perinteiseen, vaan toimintamuotoja kehitetään jatkuvasti. Tuhatpäistä liikkujajoukkoa organisoivan salibandyseura Steelersin toiminnanjohtaja Hannu Lehtinen on saanut hiljattain esitellä kaupunginosasählyn, johon pääsevät mukaan jo nelivuotiaat.

? Toiminta lähti syksyllä hyvin liikkeelle ja harrastajia on yhteensä 72, esimerkiksi Luolajassa mukana on noin 20 lasta, Lehtinen sanoo.

Koulutettujen ohjaajien johdolla pidettävään kaupunginosasählyyn pääsee kevätkaudella mukaan uusiakin halukkaita.

Hämeenlinna Huskies on vahva ehdokas kaupungin näyttävimmän kannustajaryhmän omaavalle seuralle.

Hämeenlinna Huskies on vahva ehdokas kaupungin näyttävimmän kannustajaryhmän omaavalle seuralle.

Amerikkalaisen jalkapallon Hämeenlinna Huskies valmistautuu 1.-divisioonaan ja on jo esitellyt pari ulkomaalaisvahvistusta. Puheenjohtaja Teemu Lahti kertoo, että valmis joukkue ei kuitenkaan vielä ole.

? Olemme kutsuneet 10. tammikuuta pidettävälle, tryout-tyyppiselle leirille kokeneita pelimiehiä, Lahti kertoo.

Myös naapurikunta Hattulan seuratyö oli hyvin näytillä Elenia-Areenalla. Parolan Visan miesten jalkapallojoukkue nousi viime kauden päätteeksi nelosdivisioonaan ja joukkue aloittaa pelikautensa Suomen Cupissa JanPaa vastaan 7. helmikuuta. Viime kaudella loistaneen Jussi Länsimaan lisäksi ParVin väreihin on virrannut paljon ylemmän sarjatason kokemusta omaavia pelaajia Hämeenlinnasta. Parolan Visalla on kaikkiaan lähes 20 joukkuetta ja salibandyyn erikoistuneella, hattulalaisella Pekolan Iskulla yli 10 joukkuetta.

Pyöräily- ja triathlonseura Tawast Cycling Clubin jäsenmäärä kasvaa kohti sataa harrastajaa ja messupäivänä seura julkisti cyclocrossin tuoreen Suomen mestarin Olli Miettisen siirtymisen TCC:n jäseneksi. Miettinen aikoo pyöräilyn lisäksi kokeilla kisavauhtiaan triathlonissa.

Kolminkertainen pyöräilyn Suomen mestari, hämeenlinnalainen Olli Miettinen, 31, pukee kaudella 2015 ylleen Tawast Cycling Clubin (TCC) kilpailuasun. Hallitseva cyclocrossin SM-kultamitalisti Miettinen aikoo pyöräilyn lisäksi kokeilla kisavauhtiaan triathlonissa.

Kolminkertainen pyöräilyn Suomen mestari, hämeenlinnalainen Olli Miettinen, 31, pukee kaudella 2015 ylleen Tawast Cycling Clubin kilpailuasun. Hallitseva cyclocrossin SM-kultamitalisti Miettinen aikoo pyöräilyn lisäksi kokeilla kisavauhtiaan triathlonissa.

? Otan triathlonin ohjelmaan sillä mielellä, että se ei hidasta vauhtiani pyöräilyssä, vaan SM-mitaleista tapellaan edelleen. Pyöräilyssä olen aika kaikkiruokainen, triathlonissa keskityn sprinttiin, sanoo parhaat suorituksensa räjähtävyyttä vaativissa, lyhyemmissä kestävyysstarteissa tehnyt Miettinen.

? Uskon, että Hämeenlinnan seudulla on hyvä mahdollisuus kehittää pyöräilyskeneä ja olen valmis antamaan siihen työhön oman osaamiseni. Täällä ovat lisäksi hyvät kisat, kuten Aulanko MTB, Vanajanlinnan Finntriathlon ja moottoriradalla ajettava Koh-I-Noor ?sarja melkein kotiovella, aiemmin HyPyä edustanut Miettinen kertoo siirtonsa taustoista.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.