Maanantai 24.06.2024
Nimipäivät: Johannes, Juhani, Jussi, Jani, Janne

Tuuli:
 

SAMPOLA: Alkuvuodesta avattu valmistuskeittiö palvelee nyt kaikkia lounasasiakkaita

Toni Tamminen ja Sadija Jani valmistautuivat perjantaina tarjoamaan kalaruokaa.

Toni Tamminen ja Sadija Jani valmistautuivat perjantaina tarjoamaan kalaruokaa.

Mahdollisimman tuoretta ja maistuvaa, kertoo Sampolan lounasravintolan keittiövastaava Toni Tamminen ravintolansa tavoitteiksi. Kokkina työskennellyt Tamminen opiskeli aikanaan työn ohessa suurtalousesimieheksi ja on ollut pääkaupunkiseudulla töissä keittiömestarina ja ravintolapäällikkönä.

Niin henkilöstöravintoloiden kuin alacartenkin vaatimukset tunteva riihimäkeläinen haluaa tarjota Sampolan lounastajille laadukasta syötävää.

? Kaikki on itse tehtyä. Lämpiminä vihanneksina meillä on tuoreita kasviksia, pihvit teemme itse jauhelihasta ja leivomme myös leivät itse.

Ravintola-alalla jo parikymmentä vuotta työskennellyt Tamminen tuli Luotsi-säätiölle töihin tammikuun alussa.

? Aiemmin ei ole löytynyt vastaavia esimiestehtäviä Hämeenlinnasta, iloitsee pitkään pidempää työmatkaa tehnyt Tamminen.

Sampolassa herätettiin valmistuskeittiö eloon. Keittiövastaava Toni Tammisen porukka valmistaa lounasta nyt myös ulkopuolisille ruokailijoille.

Askel markkinoille. Keittiövastaava Toni Tammisen porukka valmistaa lounasta myös ulkopuolisille ruokailijoille.

Kuurojen Palvelusäätiön ylläpitämän Sampolan keittiö puolestaan oli pitkään pelkkänä jakelukeittiönä, mutta helmikuun alusta asti Hämeenlinnan työvalmennussäätiö Luotsi on vastannut sen toiminnasta valmistuskeittiönä.

? Aluksi teimme ruokaa Sampolan asukkaille ja kuurojen työkeskuksen väelle sekä henkilökunnalle. Toimimme myös ruokapalveluna eli toimitamme annoksia Viisarin päivätoimintakeskukseen ja leivomme Kumppanuustalon kahvilaan, Tamminen kertoo.

Kesäkuusta asti Sampolan lounasravintola on palvellut myös muita lounastajia. Arkilounasta tehdään yhden päivittäisen pääruoan periaatteella ja tuoreus sekä kohtuuhinta ovat jo ilman suurempaa markkinointiakin keränneet asiakaskuntaa.

? Valmistamme lounasta tällä hetkellä noin sadalle henkilölle. Uskon, että tässä on mahdollisuuksia, kun lähistöllä on alkamassa rakennustyömaitakin.

Keittiötoiminta Sampolassa työllistää jo tällä hetkellä kuusi palkattua tai tukityöllistettyä henkilöä.

Sampolan lounasravintolan lounaslistat näet pian LounasReskasta!

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.