Perjantai 19.07.2024
Nimipäivät: Sari, Saara, Sara, Salla, Salli

Tuuli:
 

Naisten Pankki järjestää kulttuurikävelyn ydinkeskustassa

Marja Saaristo (vas.) ja Arja Kontkanen johdattelevat kävelijöitä Hämeenlinnan ydinkeskustan kulttuurikohteisiin.

Marja Saaristo (vas.) ja Arja Kontkanen johdattelevat kävelijöitä Hämeenlinnan ydinkeskustan kulttuurikohteisiin.

Hämeenlinnassa kävellään viidennen kerran naisille ammatteja. Kävele Naiselle Ammatti ?tapahtuma on Naisten Pankin valtakunnallinen hyvän mielen varainhankintatapahtuma.

Hämeenlinnan tämän vuoden kävely on aivan uudenlainen kulttuurihistoriallinen kävely, sillä nyt kävellään ydinkeskustassa ja tutustutaan sen kulttuurikohteisiin, kuten puistoihin ja patsaisiin. Oppaiksi ovat lupautuneet Kanta-Hämeen Oppaat ry:n Marja Saaristo ja Arja Kontkanen.

– Armas Lindgrenin suunnittelemassa Kirkkopuistossa on mielenkiintoisia patsaita. Larin-Kyösti oli kirjailija ja runoilija sekä Eino Leinon ystävä. He molemmat pääsivät ylioppilaiksi täällä vuonna 1895, kertoo Arja Kontkanen.

– Runoilija ja kääntäjä Paavo Cajander taas käänsi kaikki William Shakespearen näytelmät suomeksi.

– Sibelius-puisto soivine penkkeineen on tietysti yksi kävelyn pysähdyspaikka. Marmorilaatta lääninhallituksen talossa kertoo olennaisen osan suomalaista historiaa. Täällä keisari Aleksanteri II allekirjoitti vuonna 1983 kieliasetuksen, jolla suomen kieli hyväksyttiin asiakirjojen kieleksi, jatkaa Saaristo.

Tapahtuma alkaa Hämeen Linnan Linnanpuistosta sunnuntaina 11.9. kello 14. Linnanpuistossa on arpajaiset, kahvimyyntiä, askartelijoiden tuotemyyntiä sekä tietoa Naisten Pankista. Kävely kestää noin tunnin.

Tapahtuman tavoitteena on tukea kehitysmaiden naisten yrittäjyyttä ja koulutusta. Osallistuminen maksetaan lahjoituksena Naisten Pankille. Lahjoittaa voi valtakunnallisilla Naisten Pankin verkkosivuilla, tilisiirtona paikallisen Hämeenlinnan Naisten Pankin tilin kautta tai käteisellä paikan päällä.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.