Torstai 25.04.2024
Nimipäivät: Markku, Marko, Markus

Tuuli:
 

Sampo Malin ja Mark Rothko project GalleriaKONEEN elokuussa

Sampo Malin: Syvä sininen, kelluva keltainen.

Sampo Malinin yksityisnäyttely Mark Rothko project – Työn alla värin tilallisuus GalleriaKONEessa on tutkielma väristä ja värikerroksista tilateoksina. Malinin innoittajana näyttelyn tekemiseen on ollut Mark Rothkon (1903?1970) 40-luvun lopusta lähtien tekemät kerrokselliset värikenttämaalaukset.

Näyttelyn teokset ovat syntyneet kysymyksistä: ?Jos Mark Rothko olisi ollut kiinnostunut kolmiulotteisesta ilmaisusta, miltä hänen taiteensa olisi näyttänyt? Kuinka väriin perustuvat teokset olisivat silloin rakentuneet??

Mark Rothko project ei tee toisintoja innoittajansa teoksista, vaan tarjoaa katsojille tilallisia värielämyksiä, kokemuksia väristä massana ja mahdollisuuden astua teoksen sisään. Näyttely on leikkiä ja kokeiluja maalauksen ja kolmiulotteisen taiteen kesken.

Teoksissaan Malin on käyttänyt muun muassa vettä, mustetta, värivaloja, huopaa, hiekkaa ja projisointeja. Näyttelykokonaisuus on ollut hieman erilaisena esillä Galleria Huudossa Helsingissä keväällä 2018.

Sampo Malin (s. 1977) on valmistunut Kuvataideakatemiasta vuonna 2007. Sen jälkeen hän on osallistunut ryhmänäyttelyihin sekä kotimaassa että ulkomailla. Lisäksi hän on pitänyt useita yksityisnäyttelyitä.

Malin tekee usein toisistaan poikkeavia ja jonkin aiheen ympärille rakennettuja näyttelykokonaisuuksia. Hänen teoksiaan yhdistää kuitenkin vähäeleisyys ja leikkisyys, sekä toden ja epätoden välinen vuoropuhelu.

Näyttely on esillä 4.8.?28.8. Galleria KONEssa Verkatehtaalla.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.