Maanantai 24.06.2024
Nimipäivät: Johannes, Juhani, Jussi, Jani, Janne

Tuuli:
 

Hurtat haluavat jatkaa voittojen tiellä

Hämeenlinna Huskies (5 voittoa, 1 tappio) kohtaa amerikkalaisen jalkapallon 1.-divisioonassa ensi lauantaina Kuopio Steelersin (2?3). Hurttalauma lähtee otteluun viiden ottelun voittoputkessa ja tavoitteena on luonnollisesti jatkaa tätä putkea kauden loppuun asti. Voitolla Huskies varmistaisi kotiedun elokuussa pelattavaan 1.-divisioonan välierään.

Pelinrakentaja-päävalmentaja Stan Bedwellin monipuolisuus näkyi myös viime lauantaina; Bedwell taitaa myös touchdownien teon.

Pelinrakentaja?päävalmentaja Stan Bedwellin monipuolisuus näkyi myös viime lauantain ottelussa; Bedwell taitaa myös etenemisen ja touchdownien teon.

Huskiesin hyökkäyspelaaminen oli tehokasta jo ennen päävalmentaja?pelinrakentaja Stan Bedwellin saapumista pysyvästi Hämeenlinnaan. Kolmen viimeisen viikon aikana se on tehostunut vielä entisestään. Bedwell on kolmessa pelaamassaan ottelussa saavuttanut jo yli 800 jaardia ja 10 touchdownia, johtaen koko sarjan tilastoja keskiarvolla 269,7 jaardia ottelua kohden.

Laitahyökkääjät Ottopekka Leskinen sekä Jani Heinisalo komeilevat niin ikään tilastojen kärkisijoilla. Kotimaisista pelaajista Leskinen on ykkösenä edettyjen jaardien (333) ja Heinisalo touchdownien (6) tilastoissa.

Keskushyökkääjä Velipekka Jaakonsaari puolestaan on hankkinut juosten, kiinniottaen sekä palauttamalla potkuja jo 660 jaardia ja tehnyt yhteensä 7 touchdownia. Näillä lukemilla Jaakonsaari on sarjan paras suomalainen pelaaja.

? Hyökkäyksemme perustuu tasapainoon. Tasapainolla en kuitenkaan välttämättä tarkoita juoksujen ja heittojen lukumäärää. Ennemminkin tasapaino tarkoittaa sitä että pystymme jakamaan vastuuta ja palloa kaikille taitopelaajillemme.

? Omasta mielestäni meillä ei ole ketään ?Supertähteä? vaan joukko pelaajia, jotka yhteistyöllään saavat aikaan menestystä. Edellisessä ottelussamme kymmenen eri pelaajaa sai tilastomerkinnän pallon kiinniotosta, kertoo päävalmentaja Bedwell.

Tulevan viikonlopun vastustajan Kuopio Steelersin puolustus johtaa tällä hetkellä 1.-divisioonan joukkuetilastoja kahdessa kategoriassa. Steelers on päästänyt vähiten juoksujaardeja sekä säkittänyt vastustajan pelinrakentajan aloituslinjan takana useimmin kuin mikään muu joukkue tällä kaudella.

Puolustuksen linjassa pelaava Jani Lindqvist on tilastokärkenä pelinrakentajasäkeissä (4 kpl) ja taklauksissa aloituslinjan takana (6,5). Kova tukimieskolmikko Petri Törrönen, Mikko Aspinen ja Juuso Laherma ovat yhdessä ahkeroineet 77 taklausta, joista 12,5 on tapahtunut aloituslinjan takana.

? Steelersin puolustus on erittäin aggressiivinen, he tykkäävät blitzata paljon ja antaa samalla pelinrakentajalle painetta. Puolustuksen linja ja tukimiehet ovat ehkä kovinta tasoa mitä olemme joutuneet kohtaamaan tällä kaudella, joten hyökkäyksen linjan on todella oltava hereillä lauantaina, Bedwell kommentoi.

Huskiesin puolustus on ollut yhtälailla vakuuttava tällä kaudella. Hurttapuolustus on päästänyt vastustajan etenemään 234,7 jaardia ottelua kohden, joka on vähiten koko sarjassa. Tukimies Archibald Barnes on jatkanut suunnan näyttämistä muille puolustajille. Barnesin saldo kuuden kierroksen jälkeen on 34 taklausta, joista 5,5 aloituslinjan takana sekä yksi syötönkatko.

Huskiesin puolustuksen kulmakivenä ovat koko kauden ajan olleet nimenomaan sen takakenttäpelaajat. Vastustaja on sarjan kovinta takakenttää vastaan päässyt etenemään heittäen ainoastaan hieman alle 120 jaardia ottelua kohden.

Takapuolustajat Tatu Niemi, Aku Kattainen, Mika Kulmala, Sami Haantaus ja Nicholas Madsen ovat yhteensä taklanneet 75 kertaa, ottaneet kahdeksan syötönkatkoa, samoin kahdeksan kertaa estäneet kiinnioton sekä peittäneet rähmätyn pallon neljästi.

? Rankkaan oman puolustuksemme takakentän sarjan ehdottomasti parhaiden joukkoon. Aku (Kattainen) ja Sami (Haantaus) ovat erinomaisia nuoria vastuunkantajia. Mika (Kulmala) puolestaan on yksi joukkueen taitavimmista yksilöistä ja Tatu (Niemi) sekä Nicholas (Madsen) tuovat kokemuksellaan johtajuutta tähän yksikköön. Juha-Matti Jokinen tekee mahtavaa työtä heitä valmentaessaan, sitä on suuri ilo seurata vierestä, päävalmentaja Bedwell hehkuttaa.

Steelersin hyökkäys rakentuu pelinrakentaja Juho Väisäsen ympärille. Väisänen on tällä kaudella heittänyt 751 jaardia ja kymmenen touchdownia. Helsingistä Savoon siirtynyt keskushyökkääjä Roope Metsä on joukkueen vaarallisin etenijä juoksupelissä (204 jaardia). Laitahyökkäjä Petteri Vilponen on Väisäsen heitoilla edennyt 160 jaardia ja tehnyt kolme touchdownia.

? Steelers tykkää edetä kentällä myös heittäen ja Väisänen on laadukas nuori pelinrakentaja. Mikäli annamme hänelle aikaa heittää saatamme joutua vaikeuksiin, tietää Bedwell.

? Meidän on saatava aikaan painetta hyökkäyksen linjalle ja sitä kautta pakotettava Väisänen tekemään virheitä. (Reska.fi)

Hämeenlinna Huskies?Kuopio Steelers la 23.7. Kaurialan kentällä. Ottelun Kick Off klo 16.30. Ennen miesten  1-divisioonan ottelua Kaurialassa on tarjolla naisten amerikkalaista jalkapalloa, kun Hämeenlinna Lady Huskies kohtaa runkosarjan päätöskierroksen ottelussa Northern Lightsin Oulusta. Naisten Vaahteraliigan ottelu alkaa klo 13.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.