Sunnuntai 21.04.2024
Nimipäivät: Anssi, Anselmi

Tuuli:
 

Rantasen Epäilyttävän tasapainoista Koneessa

Galleria Koneessa on 28.3.?22.4. esillä Mikko Rantasen näyttely Epäilyttävän tasapainoista. Rantasen teokset ovat pitkään syntyneet rakentamalla ja kerrostamalla.

? Uusimmissa maalauksissani viittaan aikaisempaa suoremmin rakentamiseen. Niissä toistuvaan kulmikkaaseen elementtiin liitän useita pysymättömiä merkityksiä. Vaikka elementin haluaakin lukea esittävänä, on samalla kuitenkin myös koko abstraktin taiteen perintö leikkikehänäni, hän kertoo.

Mikko Rantasta kiinnostaa rakennetun kulttuuriympäristön historia ja muotoutuminen kerrostumalla.

? Näen siinä prosessissa yhtäläisyyksiä näiden maalausten synnyn kanssa. Kun maalaus edistyy siitä tulee kuin pitkään asuttu seutu, jossa jatkuu purkaminen ja pystytys, romahdukset ja jälleenrakennus. Joku maalaus paljastaa omaa historiaansa, jossain toisessa maalauksessa taas uusimmat kerrokset hukuttavat aiemmat vaiheet. Niissä on pieniä häiriöitä ja epävakautta ja ne ovat yhtä paljon maalauksia maalaamisesta kuin rakentamisestakin.

Mikko Rantanen (s. 1968, Nummi) asuu ja työskentelee Lohjalla. Hän on valmistunut kuvataiteen maisteriksi vuonna 1998, mutta yksityisnäyttelyitä hänellä on ollut jo vuodesta 1990 lähtien. Rantanen on osallistunut useisiin ryhmä- ja yhteisnäyttelyihin ja hänen teoksiaan on esimerkiksi Valtion taidekokoelmassa, Suomen Taideyhdistyksen ja Suomen Taiteilijaseuran kokoelmissa. Hän on tehnyt lavastuksia useille eri teattereille vuodesta 1998 alkaen. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.