Torstai 22.02.2024
Nimipäivät: Tuulikki, Tuuli, Tuulia, Hilda

Tuuli:
 

Steelers Divarin välieriin jatkoaikatrillerillä

Steelersin Nico Jonaeson (3+1) aloitti maalinteon Divarin puolivälieräsarjan ratkaisuottelussa SBS Wirmoa vastaan ja myös päätti sen riemukkaaseen jatkoaikaosumaan. Teräsmiehet jatkavat välieriin Elenia-Areenalla yli 700 katsojan edessä tulleen kotivoiton 8?7 ja. (4?2, 2?3, 1?2, 1?0) turvin.

Nico Jonaeson on ratkaissut kolmannen puolivälieräottelun SBS Wirmoa vastaan ja joukkueen riemulla ei ole rajoja.

Nico Jonaeson (selin) on ratkaissut kolmannen puolivälieräottelun SBS Wirmoa vastaan ja joukkueen riemulla ei ole rajoja.

Jonaeson kahdella maalillaan oli avauserässä pitelemätön. Hän itse arvioi ottelun jälkeen, että on nyt joulutauon jälkeen tulleen pienen notkahduksen jälkeen samassa iskussa kuin alkukaudesta.

? Näitä otteluita on hieno pelata, kun jatkoajalla ratkeaa, nuorukainen iloitsi.

Tästä se alkoi. Nico Jonaeson on huippukunnossaan vaarallinen viimeistelijä.

Tästä se alkoi. Nico Jonaeson on huippukunnossaan vaarallinen viimeistelijä.

Runkosarjan kahdeksanneksi sijoittunut SBS Wirmo ansaitsi vastustajansa täyden kunnioituksen. Joukkue taisteli kykyjensä äärirajoilla, oli kaksinkamppailuissa tasaväkinen eikä menettänyt peli-iloaan missään vaiheessa.

Toisessa erässä kaksi maalia iskeneen Sami Saarisen jälkimmäisen maalin syöttänyt Miiro Maunula jakoi kiitosta myös erotuomareille.

? Sarja oli kova ja tänään oli mukava pelata, kun tuomarit sallivat linjakkaasti myös fyysisen pelin, sanoi tapansa mukaan tällejä sekä antanut että ottanut Maunula.

Sami Saarinen taiteilee lukemiksi 5?3 Timo Johanssonin syötöstä.

Sami Saarinen taiteilee lukemiksi 5?3 Timo Johanssonin syötöstä.

Maunula kertoi, että Wirmon pelaajat pitävät Steelersiä erityisen sytyttävänä vastustajana. Iso kivi tuli nyt käännettyä, sillä runkosarjassakin Steelersin voittanut Wirmo oli nopea ja playoff-tahtia vaivatta kestänyt vastustaja.

? Fiilis on huikea ja tämä antaa varmasti vain lisää energiaa jatkoon, Maunula uskoi.

Miiro Maunula sai reilusti peliaikaa ja alusti Sami Saarisen maalin.

Miiro Maunula sai reilusti peliaikaa ja alusti Sami Saarisen maalin.

Tehomielessä päivä oli Steelersin kakkosketjun. Päätöserään maalin johdossa lähteneet isännät saivat pelata yli kymmenen minuuttia veitsi kurkulla, kun Wirmon Joni Valtanen (2+0) ja Janne Tissari (1+1) iskivät maalit mieheen päätöserän alkuminuuteilla.

Päävalmentaja Jani Järvinen antoi luottoa nuorisoketjulle, kun Wirmo sai rangaistuksen, ja Julius Aaltonen iski ajassa 56.02 Jonaesonin passista lukemat tasoihin. Aaltonen sanoi, ettei puntti tutissut vaikka aika kellossa kului.

? Piti vain keskittyä tekemään omaa työtä. Wirmo antoi kyllä hienon vastuksen, ihan tuollaiseen en olisi uskonut, Aaltonen kertoi.

Julius Aaltonen (numero 13) näyttää riemunsa tasoituksensa jälkeen.

Julius Aaltonen näyttää riemunsa tasoituksen jälkeen.

Siinä missä pelaajat valuivat kohti pukukoppia ottelun tunnelmaa ja vauhtia kiitellen, asteli muun muassa neljät nousukarsinnat pelaajana kokenut valmentaja Järvinen median pakeille katse selvästi jo seuraavaan ottelusarjaan kiinnitettynä.

? Jos pelaajat pelistä nauttivatkin, niin vaihtopenkille se ei kyllä näkynyt. Välillä mentiin käsijarru päällä ja täytyy nyt jutella pelaajien kanssa, mistä se johtui. Täytyy kyllä muistaa, että kentällä on aina vastustajakin, eikä se voittaminen aina niin helppoa ole.

Janne Ijäksen laukaus painuu hyvin pelanneen Wirmo-vahti Harri Soinin ohi.

Janne Ijäksen laukaus painuu hyvin pelanneen Wirmo-vahti Harri Soinin ohi.

Järvinen laittoi ratkaisuottelun tasaisuutta myös pudotuspelien luonteen pikkiin.

? Näihin peleihin kuuluu, että sarjan edetessä vastustajan pelitapaa opitaan lukemaan, ja Wirmo hyödynsi sen tänään ehkä paremmin kuin me. Noustiin kuitenkin sattuman yläpuolelle ja voitettiin, Järvinen tuumi.

Steelersin maalivahti Jaakko Vahtikarin ilme kertoo, miltä tuntuu voittaa ratkaisupeli kotiyleisön edessä.

Steelersin maalivahti Jaakko Vahtokarin ilme kertoo, miltä tuntuu voittaa ratkaisupeli kotiyleisön edessä.

Paikallisottelua noususta liigaan ei Hämeenlinnassa tänä vuonna nähdä. Lammin Salibandy hävisi Lahdessa oman ratkaisuottelunsa SB Welhoja vastaan 2?3.

? Hyvä peli, todellista tunteiden vuoristorataa. Vuorotellen johdettiin ottelua ja vastustaja oli tänään maalin verran parempi. Puhtaat paperit täytyy antaa joukkueelle tästä sarjasta, sunnuntain “lomareissu” jäi ainoana harmittamaan. Huippu-urheilussa ja tällaisissa ottelusarjoissa ei vain voi pitää välipäiviä, toteaa valmentaja Jussi Sihvonen.

? Nyt tietysti kirvelee ja olo tuntuu tappion jälkeen tyhjältä. Itselle tämä oli ensimmäinen kausi Lammilla ja olen sitä mieltä, että seurana ja organisaationa on kuitenkin tehty oikeita asioita ja menty eteenpäin.

Juha Reinikainen

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.