Maanantai 20.05.2024
Nimipäivät: Lilja, Karoliina, Lilli

Tuuli:
 

RAFLAT: Williamsin sijoilla toimii nyt brittipubi ja ravintola saman katon alla

Ravintola Majan yrittäjä Jasu Lindgren toi näytille perjantain kotiruokalounaan, pippuripyöryköitä ja muusia. Talossa jo Pub Williamsin aikana ravintolapäällikkönä työskennellyt Lindgren kertoo, että keittiössä panostetaan alusta asti itse tehtyyn ruokaan.

Ravintola Majan yrittäjä Jasu Lindgren nostaa tarjolle ehdan kotiruokalounaan, muusia ja pippuripyöryköitä.

? Lihapullista asti pyöritämme kaiken omin käsin, kertoo myös keittiön puolella viihtyvä Lindgren ylpeydellä.

Maja on jo jonkin aikaa toiminut Rauhankadulla kiinteistössä, jonka hämeenlinnalaiset tuntevat Pub Williamsina. Williamsin ravintolapäällikkönäkin toiminut Lindgren kertoo, että uuden ravintolan linjana ei ole kopioida edeltäjäänsä.

? Siitä lähdettiin, että ryhdymme kehittelemään omaa. Ravintolapuolelle on tullut aika paljon muutoksia. Lounaalla panostamme kotiruokaan ja myös annosten mukaanmyyntiin. Lounaan kotiinkuljetuspalvelukin on suunnitteilla, Lindgren kertoo.

Toimintansa lopettaneen Pub Williamsin entisissä tiloissa toimii nyt saman katon alla kaksi yritystä, Maja ja Toni Vehviläisen pyörittämä brittityylinen Pub Wiljami. Yrittäjät kertovat, että toimintaa rakennetaan tiiviissä yhteistyössä.

? Wiljamissa on myöhään iltaan asti tarjolla oma, oluttarjontaamme soveltuva pubimenu mutta halutessaan tännekin voi tilata myös kaikkia Majan listalta löytyviä ruokia, Vehviläinen kertoo.

Irkkupubi Kingsin pubi-isäntänä aiemmin työskennellyt Toni Vehviläinen laskee pippuripyöryköiden kyytipojaksi Guinnessia.

Ilmari Tapiovaaran suunnittelemaan miljööseen ei suuremmin olla tehty muutoksia. Brittiläishenkinen sisustustyyli on saanut höysteekseen myös paikan luonteeseen sopivat oluet.

? Brittioluita on jo tarjolla ja yhteen hanaan tulee vielä vaihtuva brittiläinen kausiolut ja toiseen nokkaan vaihtuva kotimainen pienpanimo-olut, Vehviläinen kertoo.

Wiljamiin on myös alettu koota dartskerhoa. Vakiokävijöihin kuuluvat myös HPK:n fanit ja otteluja näytetäänkin sekä Wiljamin että Majan puolella. Vehviläisen “Liverpool-nurkkaukseksi” nimeämästä loosista kelpaa katsella myös jalkapalloa.

Maja taas haluaa lounasaikojen ulkopuolella olla viihtyisä ja rento seurusteluravintola.

? Ruokapuolella lähdimme alusta asti profiloitumaan laadukkaaseen ja itse tehtyyn ruokaan. Meillä on laaja lista ja erityisesti pizzojamme maistaneet ovat säännöllisesti kehuneet niitä kaupungin parhaiksi, kertoo Jasu Lindgren.

Ohjelmapuolella Maja panostaa nuoriin ja myös lapsiperheisiin. Biljardipöytä sekä konsoli- ja lautapelit tarjoavat mahdollisuuden olohuonemaiseen vapaa-ajanviettoon. Vauhdikkaampaa ravintolafiilistä hakeville suunnitteilla on myös juomapelejä.

? Tulemme järjestämään eri pelimuotoihin myös turnauksia.

Ravintola Majan ja Pub Wiljamin yhteisiä avajaisia vietetään ensi viikon perjantaina, 17.3. eli Pyhän Patrickin päivänä. Tarjolla on keittiön herkkuja ja juomapuolta kello 19 alkaen.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.