Torstai 08.06.2023
Nimipäivät: Salomon, Salomo
Hämeenlinna
Melkein selkeää
12°C
Tuuli: 4 m/s NW
 

Hallinto-oikeus kumosi Lulu Ranteen pidättämisen luottamustoimista

Hämeenlinnan hallinto-oikeus on torstaina 9.3.2017 antamallaan päätöksellä kumonnut Hämeenlinnan kaupunginvaltuuston viime vuoden kesäkuussa tekemän päätöksen, jolla oli päätetty pidättää kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtaja Lulu Ranne (ps.) luottamustoimistaan poliisitutkinnan ja mahdollisen oikeudenkäynnin ajaksi.

Hämeenlinnan kaupunki teki Ranteesta tutkintapyynnön toukokuussa 2016. Luottamustoimista pidättämisessä oli kyse Ranteen kommenteista niin sanottuun Sambia-vuotoon liittyvissä asioissa. Tammikuussa 2017 syyttäjä päätti, että Rannetta ei ole syytä epäillä virkasalaisuuden tai virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Hallinto-oikeuden eilisen päätöksen mukaan mukaan kaupunginvaltuuston päätös on syntynyt esteellisyyden kannalta väärässä järjestyksessä. Oikeus katsoi päätöksessään, että kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Iisakki Kiemunki (sd.) oli ollut esteellinen osallistuessaan asian käsittelyyn kaupunginhallituksen kokouksessa.

Puheenjohtajan ja Lulu Ranteen välillä oli ollut poliittiseen toimintaan liittyviä erimielisyyksiä ja käräjäoikeus oli kuukautta aiemmin tuominnut puheenjohtajan Ranteeseen kohdistuneesta rikoksesta.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.