Lauantai 18.05.2024
Nimipäivät: Erkki, Eero, Eerika, Eerik, Eerikki

Tuuli:
 

PUB WILJAMI: Toni Vehviläinen on täystyöllistetty perinteisen keskustaravintolan ohjaksissa

Toni Vehviläinen on saanut ravintolakokin taustalleen nyt hyötykäyttöä.

Pub Wiljamin pubi- ja ravintolatoiminta ovat elokuun alusta asti olleet yrittäjä Toni Vehviläisen käsissä. Reilut neljä vuotta pubia pyörittänyt Vehviläinen harkitsi kesällä parisen viikkoa, kun hänelle Ravintola Majan lopettamisen jälkeen tarjottiin laajentamista ravintolapuolelle ja samalla kiinteistön ostoa.

Pubi ja ravintola olivat siihen asti toimineet saman katon alla mutta eri yrittäjien komennossa entisen legendaarisen William´s Pubin tiloissa kivenheiton päässä torilta.

– Elokuun alusta asti olemme hoitaneet myös lounaan Wiljamin henkilökunnalla. Itselläni on kokemusta myös ravintolapuolelta mutta 20 vuoden takaa. Alun perin olen ravintolakokki, Hämeenlinnassa pubien parista tutuksi tullut Vehviläinen kertoilee.

Wiljamin pubipuoli nojaa Vehviläisen mukaan edelleen hyviin kanta-asiakkaisiin ja mutkattomaan brittitunnelmaan.

– Pubia emme ole menneet muokkaamaan. Kanta-asiakkaat ovat meidän kivijalka ja osalla on tiskin takana odottamassa omat nimikkotuoppinsa.

Ravintolatoiminta kiinteistössä vietti elokuun alussa 50-vuotisjuhlia ja monet asiakkaat myös kertovat Vehviläisen mukaan olleensa pubissa aikanaan töissä.

– Lounasasiakaskunta alkoi Majan aikana jonkin verran vakiintua ja sitä suuntausta on tarkoitus kasvattaa. Tarjoamme noutopöydästä kotiruokalounasta jonka teemme itse niin pitkälle kuin mahdollista.

Vehviläinen itse tekee nyt töitä sekä sujuvan lounastarjoaman että oluenkaadon onnistumiseksi.

– Omat päivät venyvät. Viikolla vaihdan kello kahdelta ruokapuolelta pubiin, hän kertoo.

Lounasruokailusta Vehviläinen aikoo laajentaa Wiljamin toimintaa myös iltaravintolaksi, kunhan olosuhteet taas normalisoituvat. Suunnitelmissa on tuoda tarjolle myös esiintyjiä.

Puitteet ovat kunnossa, sillä ravintolan sisustusta uusittiin Majan aikana avarammaksi ja ikkunoiden tummennukset poistettiin.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.