Maanantai 26.02.2024
Nimipäivät: Nestori

Tuuli:
 

POPPA JOE: Antikvariaattialalla pian 30 vuotta työskennellyt Juha Tauru sai todistaa vinyylin paluun

Poppa Joen Juha Tauru on pitänyt antikvariaattia jo 27 vuoden ajan.

Tunnelma Kaivokadulla sijaitsevassa Poppa Joessa on sellainen kuin tunnelman antikvariaatissa kuuluukin olla. Musiikki soi taustalla ja hyllyt ovat täynnä dvd:tä, kirjoja, lehtiä, cd-levyjä ja vinyylejä. Kulttuurituotteiden mekassa trendikello on tikittänyt taaksepäin.

? Vinyylilevy on tulossa uudestaan, se on jo parempi kauppatavara kuin cd. Bänditkin ovat alkaneet julkaista vinyylilevyjä uudestaan. Niissä on sitä kansitaidettakin mukana, cd on vinyyliin verrattuna aika kliininen ja pienet rahinat vinyylilevyssä tuovat vain aitoutta, Juha Tauru kertoo.

Kirjankaan kuolemasta ei kannata puhua, sillä valtaosa hyllymetreistä on täynnä niitä.

? Kirjoissa suuntaus on pokkariin päin. Dekkaria menee kaupaksi kovakantisenakin, mutta harvemmin kovakantista jätetään pysyvästi hyllyyn, sanoo antikvariaatin pitäjä, joka kertoo itsekin lukevansa vähintään muutaman sivun joka ilta.

Tauru aloitti antikvariaatin pidon ensin Hätilän tornitalossa josta muutti vuonna 1993 edelliseen toimipaikkaansa Kasarmikadun ja Hallituskadun kulmassa. Siellä Poppa Joe ehti toimia peräti 23 vuotta ennen kuin kulmakunnan hiljeneminen sai Taurun siirtämään liikkeensä nykyiselle paikalleen Goodmania vastapäätä.

? Tässä tulee huhtikuussa täyteen kaksi vuotta ja helmikuussa tuli täyteen 27 vuotta antikvariaattialaa. Viitisentoista vuotta minulla oli toinenkin liike Espoon torilla, mutta tällä hetkellä vain Hämeenlinnan liike.

Vinyyleistä on tullut taas musiikinystävien suosikkeja.

Nykyiseen liikepaikkaansa Tauru on ollut tyytyväinen.

? Tärkeä juttu on Tavastilan ilmaiset pysäköintipaikat. Muuten Hämeenlinnan pysäköintipolitiikka ei tue keskustan elävöittämistä, hän arvioi.

Varsinkin talviaikaan antikvariaatti elää vakioasiakkaiden varassa. Heitä Poppa Joelle on onneksi ehtinyt kertyä niin, että satunnaisia kävijöitä on vain kymmenisen prosenttia.

Hämeenlinnan Pimeän Kaupan Illassa 23.2. Poppa Joe on avoinna iltayhdeksään saakka. Tarjouksiin antikvariaatinpitäjä ei lähde, koska kysytyimmät tuotteet tekevät kauppansa muutenkin.

Juha Reinikainen

1 kommentti

 1. ruffe:

  moi,

  mulla olis tex willereitä n.100 kpl :ta 70 – 2000 luvulta.
  myös nippu jerry cottoneita n.40 kpl.

  oletteko kiinnostuneita ostamaan ?

   

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.