Lauantai 23.09.2023
Nimipäivät: Mielikki, Miisa, Minja

Tuuli:
 

Matkailun kehittäminen pontevasti esillä kaupunginhallituksessa maanantaina

Hotelli Vaakuna valittiin Suomen parhaaksi järvihotelliksi 2017.

Matkailuasiat ovat vahvasti esillä Hämeenlinnan kaupunginhallituksen kokouksessa maanantaina. Kaupunginvaltuusto päätti 29.1. matkailualan edistämistä koskevan, valtuutettu Pekka Arvion tekemän aloitteen käsittelyssä käynnistää matkailuohjelman. Apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo esittää nyt kaupunginhallitukselle, että matkailuohjelman ohjausryhmään nimetään 11 jäsentä, joista 6 nimetään kaupunginvaltuutetuista.

Lisäksi ohjausryhmään kutsutaan 5 jäsentä, jotka edustavat kaupungin elinkeinoyhtiötä, matkailutoimijaa Hämeenlinnasta, matkailutoimijaa Hattulasta tai Janakkalasta ja lisäksi
kaksi muuta jäsentä. Ohjausryhmätyötä tukemaan esitetään matkailualan toimijoista koostuvaa sparraustiimiä, johon matkailualan toimijat voivat ilmoittautua avoimesti. Matkailuohjelmatyön tukemiseksi ja avoimen toimintamallin edistämiseksi esitetään perustettavaksi yhteinen digitaalinen palaute- ja keskustelukanava.

Kaupunginhallitus käsittelee maanantaina myös Suomen Hopealinja Oy:n esitystä ylimääräisestä osakeannista. Haettu osakeantivaltuutus on huomattava, nyt merkittävä määrä olisi 204,56 prosenttia yhtiön osakkeista. Isosuon esitykseen kuuluu, että osakeannin lisäksi yhtiön tulee laatia tervehdyttämissuunnitelma, joka keventää yhtiön kulurakennetta. Osakemerkinnästä päättettäisiin myöhemmin erikseen, kun edellä mainittu suunnitelma on käytettävissä. Hämeenlinnan kaupunki omistaa Hopealinjan osakkeista 20,11 prosenttia.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.