Torstai 22.02.2024
Nimipäivät: Tuulikki, Tuuli, Tuulia, Hilda

Tuuli:
 

Poikkeuksellista: Apparalla runsaasti sinilevää

Ahvenistonjärvellä on havaittu vuodenaikaan nähden poikkeuksellisen paljon sinilevää. Noin puolet sinileväesiintymistä on myrkyllisiä, joten uimista runsaiden leväesiintymien keskellä kannattaa välttää. Lapset ja kotieläimet on pidettävä pois rannasta.

? Tämä on aika poikkeuksellinen tilanne Ahvenistonjärvellä. Yleensä sinilevän massaesiintymiset tällä järvellä ovat olleet vasta syyskuussa, kun järvelle tulee täyskierto. Nyt luultavasti kovat tuulet ja virtaukset ovat nostaneet levää pintaan, kertoo terveystarkastaja Päivi Lindén.

Lindén huomauttaa, että tilanne voi vaihdella nopeastikin, mutta tuoreen tarkastuskäynnin perusteella levää on ammattimääritelmän mukaan “runsaasti”. Sama tilanne on Tervaniemessä, kun taas uimahallin rannassa sinilevää ei ollut lainkaan.

? Ahvenistonjärvellä virtaukset vielä painavat levälautat juuri lasten rantaan ja uima-altaan puoleiseen rantaan. Keskellä järveä uimassa olleet taas kertoivat, ettei siellä ollut levää lainkaan.

? Uimista ei suositella paikoissa joissa on levälauttoja ja suihkussa käymistä suositellaan uinnin jälkeen, Lindén muistuttaa.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.