Keskiviikko 17.07.2024
Nimipäivät: Ossi, Ossian

Tuuli:
 

The Hämpton dixieband julkaisee levynsä Puistobluesissa

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=XoZFwlrwt-k[/youtube]

The Hämpton dixieband on Hämeenlinnassa 2013 perustettu New Orleans jazzia soittava trio. Yhtye on keikkaillut harvakseltaan jazz-klubeilla ja -tapahtumissa, mutta tiivistänyt keikkatahtia tänä vuonna. Yhtye on tunnettu spontaanista ja hyväntuulisesta esiintymistyylistään. Ohjelmistossa on uudelleen sovitettuja vanhoja kotimaisia iskelmiä, vanhaa dixielandjazzia ja bluesia.

Hämpton dixieband korkkasi kesäkuussa Kantolan tapahtumapuiston avajaisten ensimmäisenä esiintyjänä ja esiintyy kesän aikana ympäri Suomea muun muassa Järvenpään Puistobluesissa, Hämeenlinnan LinnaJazzeilla, Joensuussa Torvet terassilla -tapahtumassa sekä Lieksan Vaskiviikoilla, jossa yhtyettä voi kuulla useana päivänä.

Hämpton dixieband julkaisee ensi perjantaina 26.6. Puistobluesissa levyn Move the body over. Levyllä kuullaan muun muassa klassikot Basin Street blues ja Kadun aurinkoisella puolella (On the sunny side of the street) sekä tuntemattomampia 20-luvun jazz-helmiä, kuten nimikappale Move the body over. Levyä myydään keikoilla ja se julkaistaan myöhemmin netistä ladattavana versiona.

Yhtyeen jäsenet ovat musiikkialan konkareita, kokemusta on kansanmusiikista, jazzista, marssimusiikista, rockista ja klassisesta sekä näiden luovista yhdistelmistä.

Laulusolistina revittelee ja banjoa, kitaraa, huuliharppua ja lyömäsoittimia soittaa hämeenlinnalainen Petri Keinonen, jonka 30-vuotiseen muusikon uraan mahtuu gospelia, kansanmusiikkia, bluesia, teatterimusiikkia ja omaa tuotantoa, kuten kaksi albumillista Kantelettaren runoihin säveltämiään lauluja. Lapin sotilassoittokunnan tuubisti Jussi Harju on valittu useasti Jazzrytmit-lehden kriitikkoäänestyksissä vuoden jazz-tuubistiksi.

Jussin aikaisempia bändejä ovat olleet muun muassa Storyville Brass Band, Riverside Rascals ja Spirit of New Orleans. Hämpton dixiebandissa Harju soittaa sousafonia, joka on kehitetty erityisesti marssisoittimeksi. Pasunisti Pekka Laurikka soittaa Laivaston soittokunnassa ja on vakituinen solistivieras useissa eri kaupunginorkestereissa. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.