Tiistai 27.02.2024
Nimipäivät: Torsti

Tuuli:
 

Pikkujoulukyyti ei tule luo

Hämeenlinnassa taksin saa soittamalla tai kävelemällä taksitolpalle. Älypuhelinsovelluksia tilaamiseen tai tekstiviestillä tilaamista saa odottaa, että kyytimäärät kasvavat.

Kanta-Hämeen aluetaksin toimitusjohtaja Juha Sirviö perustelee sovellusten puuttumista asiakasmäärillä ja kyytien laadulla. Hämeenlinnan taksiasiakkaista valtaosalla on eritystarpeita kyytinsä suhteen, mikä ei sovi yhteen älypuhelinappsien tai tekstiviestien kanssa.

? Kyllä nämä molemmat palvelut toki kiinnostavat ja olemme tutustuneet pariin palveluntarjoajaan. Niitä voidaan kuitenkin käyttää varsin yksinkertaisissa tilauksissa: osoite on katuverkolla, autolle ei ole erityisvaatimuksia, asiakkaalla ei ole erityisvaatimuksia avustamisen suhteen tai apuvälineiden kanssa. Eli tilaukset ovat pääsääntöisesti sellaisia, joita meillä on arkipäivisin hyvin vähän.

 

Lisäksi kysymys on resursseista. Sirviön mukaan tarvittaisiin erillinen välittäjä, jotta internet- ja tekstiviestitilaukset eivät jäisi huomioimatta. Lisäksi tekstiviestitilaukset voivat etenkin ruuhka-aikoina hukkua bittiavaruuteen.

Pääkaupunkiseudulla tekstiviestillä ja älypuhelinsovelluksilla taksi tilataan noin 50 000 kertaa kuukaudessa.

Kaikki kyydit ovat Sirviön kuvaamia perustilauksia. Hämeenlinnassa kaikenlaisia taksikyytejä välitetään keskimäärin puolet vähemmän, alle 300 000 vuodessa.

 

Ravintoloitsijat ovat vuosittain käyneet keskustelua taksin kanssa siitä, voisivatko taksit tolpalle palatessaan noukkia asiakkaita ravintoloiden edestä.  Sehän vaatisi vain pienen ajoreitin muutoksen.

Juha Sirviö vetoaa tasapuolisuuteen ja Hämeenlinnan lukuisiin yksisuuntaisiin katuihin.

? Olemme asiasta kyllä keskustelleet ja ravintoloitsijoilla toki on oma palvelukonsepti, jossa he tietysti odottavat taksilta erityispalvelua. Tässä on kysymys myös tasapuolisuudesta muita ravintoloita, pubeja ja baareja kohtaan.

 Susanna Mattila

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.