Maanantai 22.04.2024
Nimipäivät: Alina

Tuuli:
 
Avatar photo

Hämeenlinna-blogissa julkaistaan kaupungin arkeen liittyviä uutisia, otetaan kantaa ajankohtaisiin puheenaiheisiin sekä arvioidaan kaupunkilaisille tarjolla olevia palveluita. Hämeenlinna-blogia kirjoittaa Reska.fi -verkkolehden toimitus.

Rahaa on -urheilusponssaukseen

Sunny Car Centerin hallitukseen uskaltautunut kaupunginhallituksen puheenjohtaja Iisakki Kiemunki toppuuttelee autotalohankkeen lyttääjiä.
Kun mainospylvästä näkyvämpää ei Kirstulan pellolla ole vieläkään nähtävissä, alkaa usko kuitenkin horjua optimisteillakin.

Kaupunginvaltuusto näytti edellisellä valtuustokaudella hankkeelle vihreää valoa ja teki sen mukaiset sitoumukset. Tonttimiljoonia edelleenkin odotellessa on vain pidettävä toivoa yllä, että SCC saa rakennushankkeen liikkeelle ja pellolle syntyisi työpaikkoja luovaa liiketoimintaa. Eikä lopputuloksen tarvitse olla edes Euroopan suurin autokaupan keskittymä ?ihan vain Hämeen suurinkin riittäisi.

SCC:n ja Sunny Tradingin toimitusjohtaja Markku Ritaluoman julkisuuteen antamat vähät kommentit antavat kuvan kovahermoisesta liikemiehestä ?tai pelimiehestä, joka jättää selittelyt muille ja pysyttäytyy mieluummin taustalla.
Kasvottomuus ja epämääräisiksi jäävät viittaukset niin rahoittajiin, aikatauluun kuin tuleviin vuokralaisiin nakertavat kuitenkin luottamusta.
Millaisen toimijan kanssa lopunperin ollaan tekemisissä?

Ainakin rahaa aurinko-logon alla tuntuu olevan, kun yritys kykenee niinkin laajaan urheilusponsorointiin kuin Ritaluoman yritys tekee.
Panimot ja muut kulutushyödykkeitä valmistavat yritykset voivat mainossopimuksien vastavuoroisuus-diileillä hyödyntää tuotteitaan ja näkyvyys edistää myyntiä. Kiinteistöbisneksessä toimivalle yritykselle mainostamisesta on vaikea nähdä vastaavaa hyötyä, joten kyse on puhtaasti sponsoroinnista. Sunny-brändäys urheiluun on vuosien mittaan maksanut varmaan miljoonia.

Perjantaina Kirstulan pellolla alkoivat taas maaperätutkimukset. Kaupunki on ne kertaalleen teettänyt. Nyt asialla on SCC, joka haluaa näin selvittää, millä materiaaleilla perustukset on paras tehdä.
Jokohan urheilusponsori lyö rahat tiskiin ja aloittaa hommat?

Ilkka Peltoniemi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.