Maanantai 15.07.2024
Nimipäivät: Rauni, Rauna

Tuuli:
 

Pian päättyvän Vexi Salmen muistonäyttelyn viimeisen ystäväkierroksen vieraana Ilona Anhava

Anne Koskinen: Lillörenin Emil, 2012, marmori, Hämeenlinnan taidemuseo, Vexi Salmen ja Katri Wanner-Salmen kokoelma. Kuva: Miika Kangasniemi / Hämeenlinnan kaupunki.

Hämeenlinnan taidemuseon viimeinen Vexi Salmi ja ystävät -näyttelyn ystäväkierros järjestetään lauantaina lokakuun 21. päivänä kello 14. Kierroksen vieraaksi saapuu Ilona Anhava, joka on toiminut pitkään galleristina Helsingissä ja vaikuttanut Suomen nykytaiteen kentällä.

Vexi Salmi hankki useita teoksia taidekokoelmaansa Galerie Anhavasta. Ilona Anhava oli Vexi Salmelle merkittävä ystävä ja keskustelukumppani. Ystäväkierroksella Ilona Anhava kertoo näyttelyn taiteilijoista ja ystävyydestään Vexi Salmen kanssa, joka ei aina ollut täysin kitkaton sillä kumpikin osapuoli oli aika kuumaverinen.

Mielikuva Vexi Salmesta on muodostunut useimmille suomalaisille, niin myös Ilona Anhavalle, Salmen tunnetuimpien sanoitusten ja iltapäivälehtien otsikointien kautta.

– Tapasin Vexi Salmen kuvataiteilija Juhani Harrin kautta. Taiteesta käytyjen keskustelujen myötä tutustuin toisenlaiseen Vexi Salmeen: hän olikin sivistynyt, lukenut ja tunsi taidetta, Ilona Anhava kertoo.

Ystäväkierros sisältyy taidemuseon pääsylipun hintaan. Kierros järjestetään taidemuseon punatiilisessä Lohrmann-rakennuksessa. Muistonäyttely Vexi Salmi ja ystävät on viimeistä päivää esillä sunnuntaina 22.10.2023.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.