Keskiviikko 24.07.2024
Nimipäivät: Tiina, Kirsti, Kirsi, Kiia, Krista

Tuuli:
 

Perinteikkäässä Kellariravintola Hällässä halutaan palvella hyvän ruoan ystäviä

Ravintoloitsija Urpo Nurmiranta (vas.) ja ravintolatoimenjohtaja Harri Uotila lupaavat Hällän juhlavuodelle myös teemaviikkoja.

Ainutlaatuinen ja perinteikäs ravintola vuosikymmenten ajan. On kuin viini, paranee vanhetessaan. Muun muassa näin kuvailivat äänestäjät Kellariravintola Hällää Reskan ravintolaäänestyksessä.

Paras illallisravintola 2020 -tittelin voittaneen Hällän ravintoloitsija Urpo Nurmiranta ja ravintolatoimenjohtaja Harri Uotila ottivat tunnustuksen ilolla vastaan.

? Kiitos kuuluu hienoille asiakkaillemme ja koko henkilökunnallemme saliin ja keittiöön, hienoa työtä ovat kaikki tehneet tämän eteen, toteaa Uotila.

? Työntekijät joskus kysyvät, eikö mikään ole kyllin hyvää ja vastaan, että aina on varaa parantaa, täydentää Nurmiranta.

Illallisravintoloissa kärki oli tasainen. Hällä oli ykkönen 39 äänellä, hopealle sijoittui 34 äänellä Piparkakkutalo, jota eräs äänestäjä kuvaili näin: “Taso säilynyt vuodesta toiseen, viehättävä miljöö, asiantunteva palvelu, hyvä ruoka”. Pronssille sijoittui 29 äänellä Ravintola Uoma.

Popino 24, Le Blason 21 ja Amarillo 18 äänellä eivät jääneet kauas. Popinossa kiitosta sai erityisruokavaliota noudattavien huomiointi: “Koska gluteiiniton pasta”, kuului yksi perustelu. ?Ohjelmalliset illalliset omaa luokkaansa tässä kaupungissa?, kehuttiin puolestaan Le Blasonia ja ?The table rules? oli eräälle äänestäjälle syy äänestää Amarilloa.

?Illallinen viininmaisteluineen luxusta?, sai 14 ääntä kerännyt ja seitsemänneksi sijoittunut Ravintola Verka kehuja. Seuraavina olivat Cantina Pannuhuone 11, Sawaddee 8 ja Pancho Villa 3 äänellä.

Urpo Nurmirannalle tulee toukokuussa täyteen kymmenen vuotta Hällän yrittäjänä. Viime vuosina ravintolahuoneistossa ja koko kiinteistössä on remontoitu paljon, nyt koko tarmo päästään keskittämään itse ydintoimintaan.

? Järjestämme juhlavuonna myös teemaviikkoja, kuten kuplivaviikon, lupaa Harri Uotila.

Hällä on keskustan ainoita ruokaravintoloita jotka ovat avoinna päivittäin, 7 päivää viikossa.

? Aukioloaikoja ei jatkossakaan ole tarkoitus supistaa. Haluamme palvella paikallisia ja muita hyvän ruoan ystäviä, lupaa Uotila.

? Mieluummin niin päin, että jos ravintolaan tulee myöhemmälläkin asiakkaita, venymme tarvittaessa aukioloajoissa, täydentää Nurmiranta.

Hällä on ehtinyt kerätä sen verran mainetta kaupungin ulkopuolellakin, että vakioasiakkaita käy myös kauempaa.

? Saamme usein kuulla hyvää palautetta siitä, että teemme ruoissa kaiken itse ja sen myös maistaa, kertoo Uotila.

Suosittuja ovat edelleen myös kabinetit, joille löytyy käyttäjiä niin arkisin kuin viikonloppuisinkin.

Uutta alacarte-listaa ravintola valmistelee huhti?toukokuun vaihteessa käyttöön otettavaksi.

? Listaruokiimme sisältyvät myös viinisuositukset. Teemme tiivistä yhteistyötä siinä viinintoimittajamme kanssa. Heidän kanssaan valitsemme viinit maisteltaviksi koeannosten kanssa ennen lopullista kohdennettua valintaa. Haluamme makujen täydentävän toisiaan, Nurmiranta kertoo.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.