Maanantai 15.07.2024
Nimipäivät: Rauni, Rauna

Tuuli:
 

Vuoden ruokaravintola Uoma uusii menuaan ahkerasti ja tarjoaa tapahtumia alkuvuoteen

Uoman porukkaa yhteiskuvassa, vasemmalta lähtien Tomi Heikkilä, Eetu Mustonen, Joakim Parkkonen, Ville Hatakka, Can Mese, Jan Venäläinen ja Jussi Sinivuori.

Ravintola Uoma iski rentoa ilmapiiriä ja huippulaatuisista raaka-aineista tehtyä ruokaa kaihoavien kaupunkilaisten sydämiin kerralla. Ravintolaäänestyksen päättyessä vasta kuusi kuukautta toiminut Uoma vaikuttaa käyvän jatkuvaa kilpajuoksua paikoilleen jämähtämistä vastaan.

? Uudet menut starttasivat vuodenvaihteessa ja seuraavat otamme käyttöön helmikuun 19. päivänä, kertoo ravintoloitsija Joakim Parkkonen.

? Kun uudet menut ovat pihalla, alamme työstää seuraavia. On ihannetilanne, että Uomassa pääsemme toteuttamaan itseämme. On mielekästä, kun saa tarjota asiakkaille uusia juttuja, sanovat Parkkosen yrittäjäkumppanit Jan Venäläinen ja Can Mese.

Voitto Hämeenlinnan seudun paras ruokaravintola 2020 -sarjassa oli kolmen äänestyskategorian selkein, kun 44 äänestäjää kannatti Uomaa ja 29 kakkoseksi tullutta Hällää. Pronssille ylsi Uoman tapaan vasta viime vuonna avattu Amarillo Reskalla 24 äänellä.

Yleisökommenteissa Uoma sai tunnustusta siitä, että “Hämeenlinnassa on vihdoinkin rento fine dining -ravintola”. “Maankuulut pizzat vie kielen mennessään, alacarte-pihvit kaupungin parhaita”, kehuttiin puolestaan Hällää ja Amarillon todettiin tuoneen “Reskalle eloa ja makua”.

Lähituntumassa seurasivat Piparkakkutalo 22 sekä Popino ja Cantina Pannuhuone 16 äänellä. Kärkikymmenikköä täydensivät Myllytupa 14, Le Blason 10, Hemma, jonka salaatteihin eräällä äänestäjällä on tullut pakkomielle, 10 ja Ravintola Maja 6 äänellä.

Ääniä kategoriassa annettiin yhteensä 212 ja loput jakaantuivat seuraavasti: Ravintola Verka 5, Hätilän Kokki 4, Ajito Sushi 3, Tulinummi 3 (?Hyvä ruoka ja palvelu?) ja Neste Idänpää 2. Yhden äänen kukin saivat Cafe Raparperi Green, Fiftari, Jiao Long ja Kimene Kebab.

Teemana Uoman talvimenuissa on kotimaisuus ja kotimainen luonto. Lämmin talvi on vaikuttanut menuunkin, sillä esimerkiksi tuoreita suppilovahveroita ei yleensä vuodenvaihteen tienoilla ole ollut saatavilla.

Tiettyjä kaloja Uoma puolestaan on joutunut hankkimaan normaalia kauempaakin, kun järvien sulana pysyminen on muuttanut hämäläisten talvikalastajien rutiineja.

Lounaiden lämpimissä annosruoissa Uoma luotti alkuun maalaiskananpoikaan, kalaan ja risottoon. Nyt lounasvalikoimaan on päätynyt myös niin sanottu punainen liha.

? Mietimme, mitä itse haluaisimme syödä näin pimeämpään ja kylmempään aikaan. Lanseerasimme lounaalle esimerkiksi pitkään haudutetut lihapadat ja riistalasagnen, mitä ensimmäisellä viikolla meni tuplasti enemmän kuin odotimme, Parkkonen toteaa.

Lounasaikaan asiakaspaikat Uomassa ovat täyttyneet säännöllisesti aina avaamisesta, heinäkuun puolivälistä saakka. Ravintoloitsijoiden mukaan pöydät ehtivät täyttyä lounastunteina parikin kertaa ja moni osaa jo varata pöydän lounaallekin.

Pikkujoulusesongin alkamisen alla Uoma luopui viikonvaihteen brunsseistaan, mutta alkukeväällä ravintola alkaa järjestää kerran tai pari kuukaudessa teemabrunsseja. Osasyynä brunssien karsimiselle on ollut yksityistilaisuuksien lisääntynyt kysyntä viikonloppuisin.

Uutta loungea Uomaan sisustettiin juuri haastatteluntekohetkellä.

? Uusi Business Loungemme tarjoaa mahdollisuuden omien tilaisuuksien, kuten yksityistilaisuuksien ja kokouspäivien järjestämiseen myös arkisin, vinkkaa Parkkonen.

Loungetilaisuuden järjestäjälle on tarjolla autopaikka lämpimästä hallista ja loungeen on myös oma sisäänkäynti.

? Tarjoamme kokouspalveluja yhtä laadukkaalla meiningillä kuin ravintolankin palveluja.

Mese, Parkkonen ja Venäläinen pitävät ravintoloiden yhteisenä pahimpana vihollisena kotisohvaa. Siksi Uoma sekä tekee yhteistyötä muiden paikallisten ravitsemusliikkeiden kanssa että järjestää ohjelmallisia ravintolailtoja omasta takaa.

? Ravintoloissa tuppaa alkuvuonna olemaan hiljaista mutta meillä riittää tapahtumia. Peter Westersund vierailee meillä helmikuussa kahdesti mies ja kitara -meiningillä. Ystävänpäivänä levyjä tulee soittamaan Dj. Bunuel ja 15.2. villiruokakokki Jyrki Tsutsunen kokkaa annoksia luonnon antimista, miehet luettelevat.

Maaliskuussa Uoma yhdistää voimansa Birgerin kanssa ja tarjoaa oluita ja ruokia -teematapahtuman. Tiedossa on myös osteri-ilta ja vappuviikonloppuna visiitti Tiirinkoskelle, jossa ruokia kokkaillaan Tiirinkosken omista antimista.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.