Lauantai 09.12.2023
Nimipäivät: Anna, Anne, Anni, Anu, Anneli

Tuuli:
 

Parkkiperhoset taas Hämeenlinnan kesäkaduille

Vuosi sitten Hämeenlinnaan ilmestyneet parkkiperhoset ryhtyvät jälleen pelastamaan autoilijoita parkkisakoilta. Perhosia nähdään tänä kesänä viisi aivan kuten viime vuonnakin.

– Saimme viime kesänä paljon myönteistä palautetta sosiaalisessa mediassa ja lehtien yleisönosastoilla, mutta myös suoraan kaduilla. Monen mielestä perhoset toivat Hämeenlinnaan kaivatun piristysruiskeen, parkkiperhosia paikallisesti markkinoivan Mediapaulit Oy:n yrittäjä Pauli Salokangas sanoo.

– Kaikkein tärkeintä tietysti on, että mukana olleet yritykset ovat tyytyväisiä näkyvyyteen, koska nehän lystin lopulta kustantavat. Myös kaupungin tuki on arvokasta.

Tällä kertaa sponsoreina toimivat Terveystalo, Tori-Apteekki, Uusi autokauppa ja Uusi autohuolto sekä kauppakeskus Linna.

Hämeenlinnan parkkiperhoset mainostavat: Terveystaloa Peppi Perttunen, KK Linnaa (sin lippis) Heidi Kuisma ja Uutta  Autokauppaa (kelt lippis) Tanja Mylly ja Santeri Nikula.

Hämeenlinnan parkkiperhoset mainostavat: Terveystaloa Peppi Perttunen,
KK Linnaa (sin lippis) Heidi Kuisma ja Uutta
Autokauppaa (kelt lippis) Tanja Mylly
ja Santeri Nikula.

Yhteistyöyritysten väreihin sonnustautuvat parkkiperhoset lisäävät aikansa ylittäneisiin autoihin hieman lisää pysäköintiaikaa. Auton tuulilasiin he jättävät edustamansa yrityksen tervehdyksen, johon uusi pysäköintilappu on kiinnitetty.

– Tässä yhdistyy nokkela markkinointiviestintä, nuorten työllistäminen ja aurinkoinen kesä. Yrityksille tämä on mainio tapa rakentaa myönteistä imagoa. Usein markkinoinnissa toimii parhaiten se, että tekee asioita hiukan eri tavalla kuin muut, Salokangas sanoo.

Hämeenlinnassa parkkiperhosten näkyvyyttä pyritään lisäämään tänä vuonna myös sosiaalisessa mediassa. Luvassa on esimerkiksi kisa, jossa kaupungilta bongaamansa perhosen kuvan julkaisemalla osallistuu arvontaan.

Parkkiperhoset pelastavat autoilijoita aamuyhdeksästä iltaan saakka eli silloin, kun ihmisiä on paljon liikkeellä. Sateella perhoset jäävät kotiin. Parkkiperhoset toimivat kesäkuun alusta koulujen alkuun saakka.

Parkkiperhosidea on lähtöisin Sveitsistä. Sieltä sen toi Suomeen joensuulainen Synergis Oy vuonna 2001. Sittemmin toiminta on laajennut Itä-Suomessa jo useaan kaupunkiin. Parkkiperhosia voi tavata Hämeenlinnan ja Joensuun ohella myös Mikkelissä, Jyväskylässä, Kuopiossa, Savonlinnassa ja Lahdessa.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.