Tiistai 25.06.2024
Nimipäivät: Uuno

Tuuli:
 

Palanderin talon Talviriehaa vietetään lauantaina

Pätkä Linnankatua Hämeenlinnan keskustassa muuttuu iloiseksi pulkkamäeksi ensi lauantaina kello 12-16, kun Talvirieha valtaa Linnankadun, Palanderin talon kotimuseon ja pääkirjaston.

Jo kuudetta kertaa järjestettävä Palanderin talon Talvirieha on jatkumoa vanhalle perinteelle. Mäenlasku Linnankadulla oli suosittu lasten huvitus aina 1960-luvulle saakka.

Tänä vuonna Talviriehan satukarttaa seurataan seikkaillen oikeiden tutkimusmatkailijoiden jäljillä. Linnankadun pulkkamäessä ollaan naparetkellä ja Andien vuoristosta muistuttavat Ylitalon pörröiset alpakat, jotka ovat paikalla kello 12?14.

Muissa tehtäväpisteissä ja Palanderin talon huoneissa ollaan välillä viidakoissa, savannilla tai Pohjois-Amerikan preerioilla sekä ongitaan yllätyksiä vaarallisten vesistöjen syvyyksistä. Hauska tutkimusmatkailu jatkuu myös pääkirjastossa.

Palanderin talon sisäpihan keitaalta uupuneet tutkimusmatkailijat voivat ostaa vohveleita, mehua, kahvia ja muuta mutusteltavaa. Tapahtumassa hyörii myös satuhahmo Myyrä, joka on Museo Skogsterin juuri avatun Idästä tuulee -näyttelyn maskotti.

Koko perheen ilmaiseen ulkoilmatapahtumaan odotetaan vähintään 300 iloista puuhailijaa.

Pulkkansa laskijat saavat tuoda omasta takaa. Järjestäjä takaa olosuhteet, sillä Linnankadulle tuodaan siirtolunta pulkkamäen pohjaksi perjantaina 10.3. kello 8.00 alkaen. Siirtolumi on peräisin Hämeenlinnan Liikuntahallit Oy:n kentiltä ja halleilta. Lumenpoiston hoitaa Linnaninfra.

Linnankatu on suljettu yleiseltä liikenteeltä Lukiokadun ja Koulukadun välillä maanantaiaamuun 13.3. saakka tai kunnes lumet on siivottu. Myös pysäköinti Linnankadulla on perjantaiaamusta maanantaiaamuun Lukiokatu?Koulukatu välisellä osuudella kielletty.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.