Maanantai 27.05.2024
Nimipäivät: Ritva

Tuuli:
 

Päämajan radiokeskus 1941-1945 -näyttely avataan Museo Militariassa

KUVATEKSTI:   Museo Militarian aselajitontut viestitonttu Seppo, pioneeritonttu Jaakko ja tykistötonttu Vilho toivottavat yleisön tervetulleeksi Päämajan radiokeskus 1941-1945 -näyttelyn avajaistapahtumaan. Kuva: Sirkka Ojala / Museo Militaria

Museo Militarian aselajitontut viestitonttu Seppo, pioneeritonttu Jaakko ja tykistötonttu Vilho toivottavat yleisön tervetulleeksi Päämajan radiokeskus 1941-1945 -näyttelyn avajaistapahtumaan. Kuva: Sirkka Ojala / Museo Militaria

Museo Militariassa voi talvikaudella 2016?2017 tutustua vaihtuvaan näyttelyyn ?Päämajan radiokeskus 1941?1945?. Kaakkois-Suomen Viestikillan tuottama näyttely on lainassa Mikkelistä, jossa se on ollut esillä Viestikeskus Lokissa.

Näyttelyssä kerrotaan tekstein, kuvin ja esinein Päämajan radioyhteyksistä huolehtineen radiokeskuksen toiminnasta. Näyttelyssä on esillä myös syksyllä 1944 Suomeen miehityksen varalta rakennettuun salaiseen radioverkkoon liittyvää aineistoa, joka on lainassa Lohjan Museosta.

Näyttely on esillä Museo Militarian vaihtuvien näyttelyjen rakennuksessa. Näyttely sisältyy pääsymaksun hintaan, joten samalla hinnalla kävijä pääsee tutustumaan museon laajaan perusnäyttelyyn ja useisiin vaihtuviin näyttelyihin sekä katsomaan dokumenttifilmejä museon auditoriossa.

Näyttelyn avaaminen järjestetään avoimena yleisötilaisuutena museon Tykkihallissa tiistaina 1.11. kello 13. Paikalla on myös Kaakkois-Suomen Viestikillan jäseniä kertomassa näyttelystä.

Avajaistilaisuuden jälkeen yleisöllä on vapaa pääsy museon vaihtuvien näyttelyjen rakennuksessa esillä oleviin Päämajan radiokeskus 1941-1945 sekä lokakuun alussa avattuun Schmarden 100 vuotta ? jääkäripioneerit ja pioneeriaselajin alku Suomessa -näyttelyyn.

Museon perusnäyttelyyn pääsee avajaispäivän ajan tutustumaan alennetulla 4 euron pääsymaksulla.

Museon ulkonäyttelyalueella sijaitsevalla museon Sotilasradioamatööriasemalla Hämeenlinnan Radioamatöörien jäsenet kertovat yleisölle toiminnastaan ja opastavat sähköttämisen saloihin.

Museo palvelee asiakkaita 1.11. klo 11-18.00.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.