Perjantai 14.06.2024
Nimipäivät: Kielo, Pihla

Tuuli:
 

Sahtipäällikkö Kääriäinen pokkasi palkinnon

Suomen Sahtiseura ry:n puheenjohtaja ja Lammin Sahti Oy:n toimitusjohtaja Pekka Kääriäinen ja Pienpanimoliiton nykyinen puheenjohtaja Mika Tuhkanen vastaanottivat Pienpanimoliitolle myönnetyn vuoden Lentävä lautanen -ruokakulttuuripalkinnon. Palkinto myönnettiin myös Hurstin perheen luomalle vähävaraisten jouluaterialle sekä Kotipellon puutarhalle.

ELO-säätiön eli Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö vuosittain jakaman palkinnon tavoitteena on osoittaa suomalaisen ruokakulttuurin kirjo tekojen ja tekijöiden kautta.  Palkittavina on myös tahoja, joiden teot näyttävät yhdessä syömisen merkityksen.  Palkinnot jaettiin ELO-gaalassa 28.10.2016 Restaurant Pörssissä.

elo-saatio_kaariainenpekka

Lammin Sahdin toimitusjohtaja Pekka Kääriäinen (vas.) ja Mika Tuhkanen (toinen vas.) kävivät pokkaamassa ruokakulttuuripalkinnon Suomen Panimoliitolle.

Pienpanimoliitto ry on tehnyt monipuolista työtä suomalaisen olutkulttuurin ja alan yrittäjien hyväksi. Rikas suomalainen olutkulttuuri ja alan yrittäjät ovat tulleet entistä näkyvämmiksi oluen ympärille luotujen tapahtumien ansiosta.

Pienpanimot aloittivat yhteistyönsä jo 1990-luvulla. Liitto perustettiin vuonna 2008. Viimeisen 20 vuoden aikana pienpanimoiden kokonaismäärä on kasvanut tasaisesti niin että niitä on nyt yhteensä 74 kpl.

“Pienpanimotoiminta on aktivoinut ihmisiä oluen tarinoiden kautta tutustumaan oman paikkakuntansa historiaan. Se on saanut suomalaiset näkemään kotimaisen valmistuksen merkityksen sekä ymmärtämään oluemme monet maut ja mahdollisuudet. Hyvä yhteistyö eri kokoisten alan toimijoiden kesken luo pohjaa myös suomalaiselle olutviennille, “valintaperusteissa mainitaan.

(Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.