Keskiviikko 28.02.2024
Nimipäivät: Onni

Tuuli:
 

Hämpton DixieBand yhdistää iskelmän ja New Orleansin jazzin

Kuvassa Hämpton DixieBand Hämeenlinnan taiteiden yössä Verkatehtaan kujalla. Kuvaaja: Samu Ruokomaa.

Kuvassa Hämpton DixieBand Hämeenlinnan taiteiden yössä Verkatehtaan kujalla. Kuvaaja: Samu Ruokomaa.

The Hämpton DixieBandin reipas New Orleans -jazz valtaa Suisto-klubin keskiviikkona 12.11. kello 21. Bändin ohjelmistossa dixieland-jazzin lisäksi saavat vanhat kotimaiset iskelmät uuden kuosin. Suiston keikalla Petri Keinonen (banjo, laulu ja lyömäsoittimet), Jussi Harju (sousafoni) ja Pekka Laurikka (pasuuna ja laulu) saavat vierailijoita lavalle. Mukana ovat muun muassa Sani Aartela, Jarmo Julkunen, trumpetisti Jukka Pitkänen ja vuoden nuoreksi jazzmuusikoksi LinnaJazzeilla valittu trumpetisti Jussi Keinonen.

The Hämpton DixieBand on Hämeenlinnassa perustettu kokoonpano jossa New Orleans -jazz yhdistyy maukkaalla tavalla vanhaan kotimaiseen iskelmään. Ohjelmistossa on tuttuja kotimaisia iskelmiä ja vanhaa dixielandjazzia. Bändin jäseniltä löytyy kokemusta kansanmusiikista, jazzista, marssimusiikista, rockista ja klassisesta sekä näiden erilaisista yhdistelmistä.

Petri Keinosen 30-vuotiseen muusikon uraan mahtuu kansanmusiikkia, bluesia, teatterimusiikkia ja omaa tuotantoa. Hän on viimeksi julkaissut kaksi levyllistä Kantelettaren runoihin säveltämiään lauluja. Lapin sotilassoittokunnan tuubisti Jussi Harju on valittu useasti Jazzrytmit-lehden kriitikkoäänestyksissä vuoden jazz-tuubistiksi. Jussin aikaisempia bändejä ovat olleet muun muassa Storyville Brass Band, Riverside Rascals ja Spirit of New Orleans. Pasunisti Pekka Laurikka soittaa Laivaston soittokunnassa ja on vakituinen solistivieras useissa eri kaupunginorkestereissa. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.