Sunnuntai 19.05.2024
Nimipäivät: Emilia, Emma, Mila, Amalia, Emmi

Tuuli:
 

Opetusministeri Grahn-Laasonen mukana Museo Skogsterin avajaisissa

Skogsterin talo kuvattuna 1900-luvun alussa.

Skogsterin talo kuvattuna 1900-luvun alussa.

Museo Skogsterin ja Ooh, Hämeenlinna! -näyttelyn avajaiskatujuhlia vietetään torstaina kesäkuun 16. päivänä kello 11?13 osoitteessa Raatihuoneenkatu 8. Avajaispuheen pitää opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen.

Hämeenlinnan kaupunginmuseon uuden päätoimipisteen, Skogsterin liikepalatsin edustalla on luvassa kesäinen katujuhla, jonka tunnelman takaa suurella orkesterilla bilemusiikkia soittava ABGB. Museo tarjoaa avajaisvieraille kakkukahvit.

Katujuhlan jälkeen kello 13 Cafe Skogsterissa muistellaan Skogsterin vanhaa tavarataloa, joka toimi paikalla vuodesta 1907 aina 1970-luvulle. Avaussanat lausuu amanuenssi Inka-Maria Laitila ja esimuistelijana on muun muassa Skogsterin tavaratalon entisenä työntekijänä tunnettu Tapani Hellstén.

Raatihuoneenkatu on suljettu liikenteeltä Kirkkorinteen ja Rauhankadun väliltä 16.6. kello 6.00?15.00.

Ooh, Hämeenlinna! -näyttelyssä hauskojen skuuppien takaa paljastuu tarujakin ihmeellisempiä totuuksia Hämeenlinnasta. Hämmästelyn ohessa kävijät pääsevät itse mukaan tuottamaan sisältöä ja antamaan palautetta, jonka perusteella kokonaisuus elää ja muuttuu. Kaikki esillä olevat esineet sisältävät tarinan, joka herättää aitoja tunteita.

Tietoa kaupungin historiasta näyttelyssä tarjoaa 24 minuuttia pitkä Hämeenlinna-multivisio, joka on katseltavissa suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja venäjäksi. Museo Skogsterin perusnäyttelyyn on vapaa pääsy. Samassa yhteydessä on tunnelmallinen museokauppa, jonka mukavalla sohvalla voi lukea lehtiä tai tutustua kaupunginmuseon avoimeen käsikirjastoon. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.