Perjantai 24.05.2024
Nimipäivät: Tuukka, Touko

Tuuli:
 

Myllymäen aktiivit järjestävät keskustelutilaisuuden oman kulmakunnan koulun tulevaisuudesta

Myllymäessä kerätään oman koulun tulevaisuuden puolesta adressia ja järjestetään keskustelutilaisuus maanantaina tammikuun 27. päivänä.

Adressissa “Pelastetaan Myllymäen koulu ? sano EI lasten lähikoulun lakkauttamiselle ja jättikoululle!” todetaan muun muassa, että Myllymäen koulu on suurin vetovoimatekijä alueelle muuttaville lapsiperheille, ja että alueen lapsimäärä kasvaa sekä käynnissä olevan sukupolvenvaihdoksen että alueen täydennysrakentamisen takia. Adressilla on maanantaina tammikuun 13. päivänä yli 1.300 allekirjoittajaa.

Hämeenlinnan kaupunginhallitus päätti lokakuun 28. päivänä laajasta talouden tasapainottamisohjelmasta, joka oli laadittava alijäämien kattamiseksi kuntalaissa määrätyllä tavalla. Osana tätä ohjelmaa on Myllymäen noin 260-oppilaisen koulun lakkauttaminen.

Keskustelutilaisuudessa 27.1. on määrä keskustella Myllymäen koulua koskevan selvityksen sisällöstä ja tavoitteista sekä siitä, miten Myllymäen koulun lakkauttaminen toteuttaa Hämeenlinnan elinvoimaohjelmaa 2014?2020 ja kaupungin voimassa olevaa strategiaa erityisesti asukaslähtöisyyden ja väestönkasvun näkökulmista.

Tilaisuuden järjestävät Pro Myllymäki ja Myllymäen koulun vanhempainyhdistys ry, jotka haluavat saada selvityksen, mitkä tekijät ja olosuhteet ovat oleellisesti muuttuneet vuonna 2018 hyväksytyn palveluverkkopäätöksen jälkeen, jossa Myllymäen koulu päätettiin säilyttää ja laajentaa ja millaisia säästöjä esityksellä koulun lakkauttamisesta tavoitellaan.

Palveluverkkoselvityksen pohjana vuonna 2018 olivat muun muassa lasten määrät eri alueilla, lapsivaikutusten arviointi, erilaisten koulujen tarve erilaisille lapsille, tilojen kunto ja korjaustarpeet sekä kaupungin houkuttelevuus lapsiperheille.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.