Torstai 23.05.2024
Nimipäivät: Lyydia, Lyyli

Tuuli:
 

Musikaaliin ei ole enää varaa

Tuukka Huttunen ja Marika Heiskanen hauskuuttivat Hämeenlinnan kesäteatterissa viime kesänä Satoi tai paistoi -näytelmässä.

Tuukka Huttunen ja Marika Heiskanen hauskuuttivat Hämeenlinnan kesäteatterissa viime kesänä Satoi tai paistoi -näytelmässä.

 

Huomenna keskiviikkona selviää, saako Hämeenlinnan kesäteatteri Töttölän oikeudet ensi kesän näytelmään.  Jos saa, kesäteatterin tuottaja Martti  Töttölä myös ohjaa sen.

? Jos näytelmä saadaan, Teatteri Siperia tekee sitten vuoden 2015 näytelmän. Paitsi jos satun taas löytämään jonkun tosi hyvän näytelmän, Töttölä sanoo ja kuvaa tamperelaisen teatteri Siperian kanssa tehtyä “kolmivuotissopimusta” joustavaksi.

Töttölä tekisi takavuosien yleishiteiksi nousseita musiikkinäytelmiä edelleen mielellään, mutta siihen ei ole varaa.

? Linjamuutos oli tehtävä, musikaaliin ei yksinkertaisesti ollut eikä ole enää varaa, sanoo Töttölä.

Kapellimestari ja orkesteri lisäävät teatterin kuluja helposti 50 000 eurolla. Menneen kesän yleisömäärällä tappiot olisivat olleet moninkertaiset.

Viime kesän näytelmän, Satoi tai paistoi, kävi katsomassa 7000 katsojaa, mikä jätti kesäteatterin kassaan 20 000 euron vajauksen. Se katettiin kaupungin takaamalla lainalla.

? Sanoisin, että kyllä se on raha mikä opettaa, toteaa Töttölä viitaten Hämeen Sanomien taannoiseen yleisönosastokirjoitukseen Kyllä Siperia opettaa.

Hämeenlinnan kesäteatterin vetovastuu on ollut Kesäteatteriyhdistyksellä koko ajan. Näytelmistä on muun muassa päätetty yhdessä Teatteri Siperian kanssa. Töttölä korostaa, että yhteistyö Teatteri Siperian kanssa on ollut koko ajan selkeällä pohjalla.

? Siperialaiset ymmärtävät kyllä, että jos tosi hyvä näytelmäteksti löytyy, jonka tekemiseen minulla on into ja palo, se sitten tehdään.

Töttölä mukaan seuraavan kesän näytelmän etsiminen ja oikeuksien hakeminen on jokasyksyinen asia, jota ei normaalisti puida julkisesti.

Susanna Mattila

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.