Keskiviikko 28.02.2024
Nimipäivät: Onni

Tuuli:
 
Avatar photo

Hämeenlinna-blogissa julkaistaan kaupungin arkeen liittyviä uutisia, otetaan kantaa ajankohtaisiin puheenaiheisiin sekä arvioidaan kaupunkilaisille tarjolla olevia palveluita. Hämeenlinna-blogia kirjoittaa Reska.fi -verkkolehden toimitus.

Tv-uutiset elää vaarinaikaa

Massiivisesta mediamurroksesta huolimatta yksi mediasaareke elää ihan omaa vaarinaikaansa. Televisiouutisia tehdään kuin lehteä. Jutut valmistuvat koko lailla päivävuoron tekemänä. Sama tahti näyttää olevan kaikilla pääkanavilla.

Ihan kuin klo 18:n jälkeen maailmalla saatika Suomessa ei tapahtuisi mitään sellaista, että asialle olisi syytä valjastaa television uutishaukat. Töllö on kuitenkin radion ja internetin ohella ainut väline, joka taipuu suoraan lähetykseen.

Kanavajohtajilla on varmaankin kymmenen ja yksi hyvää selitystä sille, miksi televisio jauhaa samoja uutisia Pikkukakkosesta Uddasatiin asti -saamenkieliset uutiset ovat oikeastaan piriste muuten köyhiin uutisiltoihin. Selkeä näkökulmakaan ei haittaa: poronhoitopiirien ja saamelaiskäräjien kannanotot milloin mihinkään asiaan ovat ainakin jotain sellaista, mitä muissa uutisissa ole illan mittaan kuullut lukuisia kertoja.

Jos pääkanavien uutistoimitusten ylläpito on niin kallista, että Nelosenkin uutiset piti lopettaa, niin miksei uutistuotantoa ulkoisteta? Tai edes osaa siitä? Tai miksei esimerkiksi Ylen uutislähetyksiä voisi värittää alueuutisten tuottamilla uutispaloilla? Uutisia nekin ovat, vaikkeivat tapahdu Kehä III:n eteläpuolella.

Silti: Uutiset ovat joka kanavalla katsotuimpia ohjelmia. Hyvin koulututetut suomalaiset ovat fiksua väkeä ja haluavat kaiken tosi-tvi -hutun lisäksi tietoa, faktaa, totuutta. Jos nyt johonkin pitäisi televisiossa panostaa, niin miksei edes uutistoimituksiin?

Ilkka Peltoniemi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.