Keskiviikko 24.07.2024
Nimipäivät: Tiina, Kirsti, Kirsi, Kiia, Krista

Tuuli:
 

MESTARUUSJUHLA: “Ei tämän hienompaa porukkaa ole”

Karoliina Friberg arvioi Jouko Uschanoffin tentissä pelaavansa myös jatkossa Hämeenlinnassa.

Karoliina Friberg arvioi Jouko Uschanoffin tentissä pelaavansa myös jatkossa Hämeenlinnassa. Friberg kuvaili oman mestaruuskautensa sujuneen pelillisesti tasaisesti.

HPK:n naisten lentopallon Suomen mestaruutta juhlistetaan tiistaina kaikkien kaupunkilaisten juhlassa Wanhassa Pankissa.

? Juhlimaan on jo ehditty saunoen, laivalla ja kaupungintalolla, kertoi ensimmäisen Suomen mestaruutensa voittanut keskitorjuja Karoliina Friberg.

Kaikkiaan kolmannen SM-mitalinsa voittanut, Vammalasta syntyisin oleva Friberg on pelannut koko mestaruusliigauransa Hämeenlinnassa.

? Unelmani oli pienestä pitäen pelata täällä, sillä siskoni pelasi Hämeenlinnassa aikanaan ykkös- ja kakkossarjaa, Friberg kertoi.

Unelmansa täyttänyt ja nyt sille vielä kultaiset reunukset saanut Friberg on yksi niistä pelaajista, jotka on tuonut Hämeenlinnaan toiminnanjohtaja Ville Kalliomäen puhelinsoitto. Kalliomäki kertoi, että mestaruuskauden kokoonpanon rakentaminen ei ollut mitenkään helppo urakka.

? Vaikea kausi, joukkue oli valmis jo kesäkuun alussa, mutta sitten se hajosi ja edessä oli paletin rakentaminen uudelleen saman konseptin mukaisesti. Uusi paletti oli lopulta kasassa vasta tammikuussa, yleispelaaja Lisbet Arredondon paikanneen Lindsay Stalzerin liityttyä joukkueeseen, kertoi Kalliomäki.

Ville Kalliomäki ja mestaruuspokaali.

Ville Kalliomäki ja mestaruuspokaali.

Kalliomäki kertoi, että oikeantyyppistä pelaajaa haettiin Yhdysvalloista videoita parhaimmillaan yökaudet katsomalla, 30?40 Stalzeria edeltävän tarjokkaan joukosta. Yksi tärkeä pala mestaruusjoukkuetta oli myös tasapainoinen valmennustiimi.

? HPK:lla oli tiimi, joka kauden aikana hitsautui kasaan. Valmennus osasi käsitellä asioita ja mukana oli myös mentaalivalmentaja. Finaalisarja taas oli jännittävin mitä itse muistan nähneeni. Palaute on ollut sitä, että tämä oli juuri sitä mitä laji on kaivannut. Kaikki palaset, mitä vuosia oli haettu, olivat nyt siinä, kuvaili puolestaan HPK-naisten varapuheenjohtaja Iisakki Kiemunki.

Joukkueen yhtenäisyyttä ylisti myös pitkän linjan lentopallomies, joukkueen tiedottaja Jouko Uschanoff.

? Ei tämän hienompaa porukkaa ole, yhtenäisin joukkue mitä on ollut. Vaikka kaikki eivät päässeet pelaamaan, kukaan ei narissut, hän kiitteli.

Mentaalivalmentaja Jouko Mikkola liittyi joukkueeseen myös tämän vuoden puolella. Hän kuvaili yhteistä, kolmen kuukauden urakkaansa joukkueen kanssa mahtavaksi.

? Jokaisella joukkueella on tietynlainen leimahduspiste, meillä se oli semifinaaliottelussa Kangasalaa vastaan, kun viidennessä erässä nousimme voittoon tilanteesta 13?8. Silloin joukkue kasvoi mittoihin, jossa kaikki on mahdollista.

Mentaalivalmentaja Jouko Mikkola kertoi, että mentaalivalmennus tuotiin joukkueen jokapäiväiseen tekemiseen.

Mentaalivalmentaja Jouko Mikkola kertoi, että mentaalivalmennus tuotiin mukaan mestarijoukkueen jokapäiväiseen tekemiseen.

Henkinen kasvu jatkui Mikkolan mukaan vielä finaalisarjan aikana.

Voitosta osasivat ottaa kaiken ilon irti niin pelaajat kuin taustahenkilötkin. HPK:n hallitukseenkin kuuluva ravintoloitsija Giorgios Soupios, Zante, kuvaili mestaruutta ainutkertaiseksi kokemukseksi.

? Seurasin myös viimeisen ottelun Salossa, kertoi Soupios.

Libero Saana Koljonen teki, kulunutta urheilufraasia mukaillen, paljon töitä mestaruuden eteen.

? Hauskaa se kuitenkin oli eikä työtä, hän luonnehti.

Libero Saana Koljonen kuvaili ratkaisupelejäkin hauskoiksi, eikä työksi.

Libero Saana Koljonen kuvaili ratkaisupelejäkin hauskoiksi, eikä suinkaan työksi.

? Liberon rooli on näyttävä, kun tulee suorituksia, mutta se voi olla aika yksinäinenkin rooli. Onneksi finaaleissa suorituksia riitti, hän summasi.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.