Torstai 20.06.2024
Nimipäivät: Into

Tuuli:
 

Heavy Metal: Kaupunki suostui enintään 100.000 euron tappiotakuuseen

Hämeenlinnan kaupunki sitoutuu kattamaan perjantaina 22.4. Hämeen linnassa avautuvan haarniska- ja asenäyttely Heavy Metalin tappioita enintään 100.000 eurolla. Tappiotakuu sisältyy kaupunginhallituksen maanantaina hyväksymään, kaupungin ja Museoviraston / Suomen Kansallismuseon välisen yhteistoimintasopimuksen liiteasiakirjaan.

Viime vuonna valmistuneessa aiesopimuksessa linjattiin, että Hämeenlinnan Linnanniemestä kehitetään kansallisesti ja kansainvälisesti ainutlaatuinen kohde, jossa laadukkaat kulttuuri-, opetus- ja hyvinvointipalvelut elävöittävät kulttuurihistoriallista kokonaisuutta.

Lisäämällä Linnanniemen houkuttelevuutta matkailu- ja tapahtumakohteena pyritään kaksinkertaistamaan alueen kävijämäärä ja vahvistamaan Hämeenlinnan kaupungin vetovoimaa matkailu- ja asumiskaupunkina.

Tapahtumia tuotetaan yhteistyössä ja suurten vaihtuvien näyttelyiden suunnittelu ja tuottaminen toteutetaan yhteisen toimintasuunnitelman mukaisesti ja järjestelyistä sovitaan aina erikseen osapuolten kesken.

Heavy Metal -näyttely esittelee ainutlaatuisen kokoelman keskieurooppalaisia 1500?1700-lukujen haarniskoja ja aseita, jotka eivät ole aiemmin olleet yleisön nähtävänä Pohjois-Euroopassa. Näyttelyn erikoisuuksia ovat muun muassa yksi maailman harvoista kokonaisena säilyneistä hevosen haarniskoista sekä hakkapeliittojen 30-vuotisessa sodassakin käyttämät puolihaarniskat.

Näyttelystä mahdollisesti aiheutuvista tappioista vastaa 50-prosenttisesti Kansallismuseo ja 50-prosenttisesti Hämeenlinnan kaupunki, kuitenkin siis enintään 100.000 euroon asti. Näyttelyn tuotannon välittömät kustannukset ovat 528.000 euroa. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.