Perjantai 24.05.2024
Nimipäivät: Tuukka, Touko

Tuuli:
 

Lauantai oli kaupunkilaisten juhlaa

Lauantaina vietettiin Hämeenlinnan kesän avajaistapahtumaa kaiken kansan voimin. Torilla oli ohjelmaa Sibelius-juhlavuoden ilmeen julkistuksesta aina Grillimaisteri-kiertueeseen asti. Oman värinsä toritapahtumaan toivat maaliin saapuneet Tour de Sibelius -pyöräilyn ajajat, joista janoisimmat palkittiin kuohujuomalla.

Järvenpään Ainolasta Hämeenlinnaan starttasi 63 ajajaa ja maaliin tuli yhtä moni. Ajajien matkanteko kesti runsaasta kahdesta tunnista lähemmäs viiteen tuntiin. Torilla polkaistiin Linnan Pyöräverstaan organisoima perhepyöräily Pikku-Sibelius.

Tour de Sibeliuksen ajajia palkitaan maaliintulon jälkeen kunniakirjoin ja kuohujuomalla. Kuvassa vasemmalla selin pyöräilytapahtuman johtaja Juha Reinikainen, pyöräilijät Jorma Viiala ja Tapio Painilainen sekä juomapuolesta vastanneet kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Rautio, kaupunkikeskustayhdistyksne Sari Hagemeier ja Luota-hankkeen Hillevi Kaarlenkaski.

Tour de Sibeliuksen ajajia palkitaan maaliintulon jälkeen kunniakirjoin ja kuohujuomalla. Kuvassa vasemmalla selin pyöräilytapahtuman johtaja Juha Reinikainen, pyöräilijät Jorma Viiala ja Tapio Painilainen sekä juomapuolesta vastanneet kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Rautio, kaupunkikeskustayhdistyksen Sari Hagemeier ja Luota-hankkeen Hillevi Kaarlenkaski. Kuva: Jenny Laiho

Iltapäivällä alkoi kansanjoukkojen vaellus Kantolan uuden tapahtumapuiston tupareihin. Tupareissa arvioidaan käyneen iltapäivän ja illan aikana noin 5.000 kävijää. Lavalla esiintyi paikallisia bändejä ja yhdistyksiä. Tuparivieraat saivat myös kokeilla erilaisia aktiviteetteja ja tutustua hämeenlinnalaisten yhdistysten tarjontaan. Puistoaluetta täyttivät lukuisat piknikpeitteet, kun perheet ja tuttavaporukat kokoontuivat viettämään aurinkoista kesäpäivää.

Tapahtumapuistoa operoivan Linnan Kehityksen pisteellä sai jättää terveisensä, palautteensa ja toiveensa uudesta koko kaupungin puistosta. Eniten kaupunkilaiset toivoivat kaiken kokoisia konsertteja maailmantähdistä, konemusiikkiin ja Robinista lapsikuoroihin. Lisäksi kannatusta saivat koko perheelle suunnatut tapahtumat ja erilaiset liikuntatapahtumat.

Linnan Kehityksen toimitusjohtaja Mervi Käki iloitsee tupareiden tunnelmasta ja saaduista palautteista.

? Tuntuu, että hämeenlinnalaiset ottivat paikan heti omakseen. Kannustaisimmekin nyt kaikkia paikallisia tapahtumanjärjestäjiä ja yhdistyksiä rohkeasti hyödyntämään Kantolaa erilaisissa tapahtumissa. Hämeenlinnan ulkopuolella ollaan myös oltu kiinnostuneita puiston mahdollisuuksista ja useita alustavia varauksia tuleville kesille on jo tehty. Tapahtumanjärjestäjät vastaavat itse tapahtumatietojen julkaisusta, mutta uskomme, että jo alkusyksystä pääsemme tiedottamaan ensi vuoden tapahtumista.

Kantolan tapahtumapuisto toimii tapahtumien ulkopuolella kaikille avoimena virkistysalueena, jossa voi vapaasti viettää aikaa esimerkiksi pelaillen tai kesällä aurinkoa ottaen. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.