Keskiviikko 24.04.2024
Nimipäivät: Pertti, Albert, Altti

Tuuli:
 

Granberg vei Hattulan Shoot Outin

Ensimmäistä kertaa järjestetty mies- ja naisammattilaisten yhteinen Hattula PGA Shoot Out -kilpailu päättyi tiukkojen vaiheiden jälkeen Joonas Granbergin voittoon. Aasian kiertueellakin voittanut Granberg kukisti viimeisellä reiällä kilpailun parhaan naispelaajan, Ursula Wikströmin. Granberg kuittasi voitostaan 2600 euroa.

Reilu yleisöjoukko oli saapunut Hattulaan seuraamaan ammattilaisgolfin kärkinimiä, kun he ottivat mittaa toisistaan pudotuspelihengessä pelatussa Shoot outissa. Kilpailussa oli mukana 8 miestä ja 8 naista. Pelaajia putosi yksi kerrallaan pois pelistä, ja viimeisellä reiällä oli enää kaksi pelaajaa jäljellä. Joonas Granbergin ja Ursula Wikströmin paremmuus ratkaistiin Hattulan yhdeksännellä reiällä, joka pelattiin kilpailussa kovaan vastatuuleen.

Molemmat onnistuivat omissa par-puteissaan, ja voittoa haettiin lähipelilyönnillä äkkikuolemaperiaatteella. Granbergin wedgelyönti oli hitusen Wikströmin lyöntiä parempi, ja voitto matkasi Granbergin mukana Hyvinkäälle.

Joonas Granberg saa onnittelut Ursula Wikströmiltä.

Joonas Granberg saa onnittelut Ursula Wikströmiltä. Kuva: Juha Hakulinen

Palkintojenjaossa Granbergin ensimmäiset kiitokset suuntautuivat kenttähenkilökunnalle.

? Kenttä oli aivan loistavassa kunnossa. Kiitoksia kenttämestarille, voittaja lähetti terveisiä.

Myös Shoot out hieman oudompana pelimuotona oli Granbergin mieleen.

? En ole koskaan aiemmin pelannut Shoot outia, mutta tämä oli todella kivaa vaihtelua tähän meidän normaaliin arkeen. Ja oli kiva pelata, kun oli yleisöäkin paikalla.

Voittajat eivät päässeet kilpailussa helpolla. Miesten puolella tiukimman vastuksen Granbergille antoi Jani Perttilä, jonka kohtaloksi koitui bogey toiseksi viimeisellä reiällä. Kolmanneksi jätettiin Henri Satama. Wikström puolestaan ratkaisi oman finaalipaikkansa upottamalla viisimetrisen birdieputin, jonka jälkeen Annika Nykäsen par-putilla ei ollut enää merkitystä. Naisten kolmanneksi sijoittui Noora Tamminen.

Kuvagalleria: Juha Reinikainen

Hattulan kentän täydellisyyttä hipovat viheriöt keräsivät kehuja koko pelaajakatraalta. Aamupäivällä pelatussa yrityskilpailussa amatööripelaajat olivat ajoittain suurissakin vaikeuksissa liukkaiden viheriöiden kanssa, mutta ammattilaispelaajille nopeat viheriöt olivat mieleen.

? Nämä ovat paremmat ja nopeammat viheriöt kuin mitä meillä oli Turkin LET-kisassa, naisten Euroopan kiertueella pelaava Marika Voss ylisti.

Myös miesten suusta kuultiin vastaavaa.

? En ole näin hyvillä viheriöllä pelannut Suomessa vielä tällä kaudella, Henri Satama puolestaan sanoi.

Kilpailu oli kaikin puolin menestys: yleisöä oli paikalla reilusti koko tapahtuman ajan ja pelaajat olivat innoissaan uudenlaisesta kilpailumuodosta.

Juha Hakulinen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.