Perjantai 19.07.2024
Nimipäivät: Sari, Saara, Sara, Salla, Salli

Tuuli:
 

Koskettava teatterisuosikki: Kultalampi vetää yleisöä

Kultalammen roolihahmoja ovat muun muassa Norman (Ilmari Saarelainen) ja Ethel (Johanna Reilin). Kuva: Aki Loponen.

Kultalammen roolihahmoja ovat muun muassa Norman (Ilmari Saarelainen) ja Ethel (Johanna Reilin). Kuva: Aki Loponen.

Koskettava tarina ja Ilmari Saarelainen! Näin lyhyesti kiteyttää Kultalammen jo ennen ensi-iltaa saavuttaman suosion toisen pääosan esittäjä Johanna Reilin.

Niin näyttää todella olevan, sillä Hämeenlinnan teatterin kevään näytökset taitavat olla jo loppuunmyydyt ja Riihimäelläkin viittä vailla. Ensi-ilta on keskiviikkona 10. helmikuuta. Hämeenlinnan näytösten jälkeen siirrytään Riihimäelle.

Johanna Reilinillä on muutenkin hyvät fiilikset. Hän on tuntenut Saarelaisen jo 11-vuotiaasta saakka ja on halunnut näytellä hänen kanssaan.

? Nyt se sitten toteutui! Immu on niin hieno ja poikkeuksellisen hyvä näyttämöllä, äärimmäisen herkkä.

Reilinillä ja Saarelaisella on ainakin pressitilaisuudessa hyvä vire päällä. Moni jo kaivaa nenäliinaa kassistaan pienen näytöspätkän jälkeen. Saarelainen sanookin, että kohtaukset on hyvä aloittaa tietäen, mikä vire on päällä.

? Sen mukaan mennään. Minusta Kultalammen teksti vaikutti myyntiin. Tässä ollaan suoraan asioissa kiinni, ollaan ronskeja ja herkkiä ja välittäminen näkyy

Maailmankuulun näytelmän saaminen muhi ohjaajansa, teatterinjohtaja Kirsi-Kaisa Sinisalon mielessä pitkään. Palaset loksahtivat kohdalleen, kun sopivat näyttelijät löytyivät.

? Tämä on kunnianosoitus lähes 50 vuotta kestäneelle parisuhteelle. Meillä kuten yleisölläkin on suuret odotukset. Kaiken lisäksi yhteistyö Riihimäen kanssa on ollut hyvää ja helppoa, ylistää Sinisalo.

Kultalampi on Broadway- ja valkokangasklassikko. Pariskunta viettää 48. kesäänsä lammen rannalla. Hämeen Kultalammessa on äänitehosteena Suomessa pesivän kuikan ääni, joka luo tunne- ja muistimaailman suomalaisesta mökki-idyllistä.

Kultalampi on ensimmäinen Hämeenlinnan ja Riihimäen Teatterin yhteistyöproduktio.

Rooleissa nähdään Johanna Reilin, Ilmari Saarelainen, Maija Siljander, Mika Piispa, Lasse Sandberg  ja Otto Rantanen/Preeti Pesä.

Anneli Heräjärvi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.