Lauantai 18.05.2024
Nimipäivät: Erkki, Eero, Eerika, Eerik, Eerikki

Tuuli:
 

Himalaya Kitchen: Ruokaa Mount Everestin maasta Hämeenlinnaan

Keskustalon Kauppapihalla kuukauden päivät toimineen nepalilaisen ravintolan Himalaya Kitchenin keittiö toimii toisen omistajansa Manoj Kumalin mukaan kuin fine dining -ravintola.

Manoj Kumal on tyytyväinen Himalaya Kitchenin alkutaipaleeseen. Lounasasiakkaita riitti jo ensimmäisen kuukauden aikana päivittäin noin 90?100.

Manoj Kumal on tyytyväinen Himalaya Kitchenin alkutaipaleeseen. Lounasasiakkaita riitti jo ensimmäisen kuukauden aikana päivittäin noin 90?100.

? Teemme keittiössä kaiken täysin alusta asti itse. Raaka-aineiden suhteen toimimme käytännössä samoin kuin olisimme Nepalissa. Olemme tulleet Himalajalta Hämeenlinnaan tarjotaksemme aitoa ruokaa Mount Everestin kotimaasta, sanoo Kumal.

Kumal ja hänen yhtiökumppaninsa hakivat sopivaa toimitilaa maaliskuusta asti. Kauppapihan tilassa toimi aiemmin kebab-pizzeria, jonka jäljiltä Himalaya Kitchen teki paljon uudistuksia. Keittiötä on uusittu paljon ja avoimen keittiö-asiakaspalvelutilan sijaan asiakas näkee nyt ravintolaan tullessaan paitsi uusitun, 40-paikkaisen ravintolasalin, myös baaritiskin.

? Paikka tuntuu hyvältä ja kesäksi avaamme 30-paikkaisen terassin, jolle myös haimme luvat jo saman tien. Tähtäämme tosissamme kesään ja uskon, että kun asiakkaat kokevat terassimme, he eivät enää muualle haluakaan, Kumal suunnittelee.

laatuyritysHämeenlinnassa odotettiin nepalilaista ravintolaa pitkään myös torin ylälaitaan. Tämä hanke ei toteutunut, mutta Himalaya Kitchen on aloitettuaan päässyt heti hyvään vauhtiin.

? Ensimmäisessä kuussa lounasaikaan kävi 90?100 henkilöä päivittäin ja iltaisin 30?35. Lauantaisin ja sunnuntaisin olemme saaneet tarjoilla jopa 200 annosta päivittäin. Aika hyvä alku ja aika paljon olemme myös saaneet erinomaista palautetta.

Nepalilainen ruoka on Kumalin mukaan ravitsevaa, mutta terveellistä ja vähärasvaista. Keskeisiä raaka-aineita ovat kana, lammas ja merenelävät, joskin tarjolla on myös kasvisruokia.

Tyypillisiä lisukkeita esimerkiksi intialaisesta ravintolasta tuttuun tapaan ovat riisi, naan-leipä, salaatti ja raita.

? Ei yhtä tulista kuin intialainen eikä yhtä makeaa kuin thai tai kiinalainen. Ruoan maustamisessa käytämme tyypillisiä nepalilaisia mausteita, kuten korianteria ja kuminaa, paikantaa Kumal toimittajan pyynnöstä nepalilaista ruokaa etniselle ruokakartalle.

Kumal tekee myös itse kokin töitä, vaikka taustaltaan onkin insinööri. Vaativimmat kokintyöt yrittäjä kuitenkin sanoo suosiolla jättävänsä myös nepalilaistaustaisille, kokeneemmille kollegoilleen. Ravintola työllistää kahden omistajansa lisäksi tällä hetkellä kolme työntekijää.

Nepalilaisen ruoan kyytipojaksi sopii erinomaisesti punaviini tai olut. Terävämpiä kaipaavalle baaritiskikään ei jää koristeeksi, sillä ravintolalla on A-oikeudet.

Juha Reinikainen

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.