Sunnuntai 19.05.2024
Nimipäivät: Emilia, Emma, Mila, Amalia, Emmi

Tuuli:
 

Kolme kaverusta luokkakokouksessa

Tästä se lähtee! Kolme veijaria, kolme keski-iän kynnyksellä olevaa miestä lähtee luokkakokoukseen. Sami Hedberg, Aku Hirviniemi ja Jaajo Linnonmaa tähdittävät ohjaaja Taneli Mustosen uusinta  elokuvaa.

?Luokkakokous? perustuu tanskalaiseen Klassfesten-komediaan, joka kertoo vanhenemisesta, odotuksista, toiveista ja pettymyksistä. Kaverusten päämääränä on vapaa viikonloppu ja vauhdikas hummailu. Kaikki ei tietysti menekään niin kuin on haaveiltu.

Hulvattoman kolmikon saaminen samaan elokuvaan oli tuottajan, Jesse Fryckmanin mukaan todella hienoa.

? No, meillä oli tosi hauskaa elokuvaa tehdessämme, toteavat Sami Hedberg ja Jaajo Linnonmaa.

? Niin, ja onhan se jonkinlainen kasvutarina, lisää Hedberg.

Toimittaja Niklas huomaa vanhentuneensa, näkö on huonontunut ja muutenkin tulevaisuus tuntuu pelkältä luopumiselta. Laulajana tunnettu Tuomas sen sijaan uskoo omiin kykyihinsä ja tuntuu kuin kaikki olisi käden ulottuvilla. Antti-duunarin elämä on jakautunut ennen ja jälkeen avioeron. Luokkakokouksessa kaikki on paremmin.

Kolmikko: näyttelijä Hirviniemi, koomikko Hedberg  ja radiojuontajana tunnettu Linnomaa, on pistämätön roolityössään. Taneli Mustosen ohjaus onnistuu naurattamaan ja huvittamaan vaikkei aivan kohderyhmään kuuluisikaan. Elokuva kuvattiin viime kesänä Helsingissä, Turussa ja Naantalissa. Ensi-ilta on elokuvateattereissa 25.2.

Anneli Heräjärvi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.