Maanantai 27.05.2024
Nimipäivät: Ritva

Tuuli:
 

KAUPUNKI: Suomen Kasarmista asuin- ja yritysalue

Suomen Kasarmin alueesta on syntymässä uusi varuskuntakaupungin historiaa kunnioittava asuinalue, jossa on tilaa myös yritystoiminnalle. Ensimmäiset yrittäjät ovat ovensa jo avanneet. Niihin voi tutustua Pimeän Kaupan iltana.

Kristiina Penger toi Old Labels ?nostalgiapuotinsa entiseen päävartiorakennukseen jo huhtikuussa. Rakennus on aivan Suomen Kasarmien keskellä.

old-labels

Nostalgiapuoti toimii entisessä päävartio- ja putkarakennuksessa keskellä kasarmipihaa.

Old Labels myy alueen tyyliin sopivia maanpuolustushenkisiä Suomen Leijona ?tuotteita ja vaatteita mutta paljon myös muuta lahjatavaraa kuten muistikirjoja, mukeja, uusvanhoja mainoskylttejä ja matkamuistoja.

Osa käsitöistä on tehty Sampolassa.

-Pidän puotia auki toistaiseksi sunnuntaisin, mutta tarkistan aukioloaikoja sitä mukaan, kun alueen rakennustyöt alkavat valmistua.

pop-of

Kaisa Mattilan Pop of White -liikkeessä on tyylikästä sisustustavaraa.

Pop Of White ?sisustusliike on komeasti entisessä 3-kerroksisessa Esikuntarakennuksessa, joka sijaitsee Turuntien varressa lähimpänä kaupunkikeskustaa.

-Lähinnä minulla on pientä sisustustavaraa, mutta teen myös sisustussuunnittelua ja stailaan asuntoja myyntikuntoon, Kaisa Mattila.

-Aloitin heinäkuussa ja nyt jo tuntuu, että lisätilakin olisi tarpeen. Niin hyvin on puskaradio toiminut.

Tilaa esikuntarakennuksesta löytyy, sillä saneeratusta ja nykyaikaisesti varustellusta kiinteistöstä löytyy liike- ja toimistokäyttöön 3672 neliömetriä.

kassun-aarteet

Sirpa Virtanen muutti liiketoiminnot Suomen kassulle. Nyt entisestä tark´ampujien miehistörakennuksesta löytyy antiikkia ja asiakkaiden vuokrapöytien kirpparitavaraa.

Suomen Kasarmin Aarteet on jännittävä maailma. Entisen tarkkámpujapataljoonan miehistökasarmi on tätänykyä vanhan tavaran kirppis.

-Neliöt ovat täyttyneet kodin käyttötavarasta antiikkiin, sanoo Saarioisten kiinteistöstä kasarmialueelle liiketoiminnan muuttanut Sirpa Virtanen, joka myös vuokraa asiakaspöytiä.

Yleistä taloustilannetta voi peilata kirpputorien määrään. Kirppisbisnekseen heijastuu myös turvapaikanhakijoiden määrä.

-Voi sanoa, että käymme nyt myös ulkomaankauppaa. Uusi iso asiakasryhmä ovat nimittäin maahanmuuttajat, jotka tarvitsevat kotia perustaessaan mikroja, helloja, pesukoneita ja muuta kodin käyttötavaraa. Näitä tavaroita jopa jonotetaan.

Kerhoravintola Seiska on alueen vanha toimija. Kasarmialueen kaavoitus asuinalueeksi asemoi paikan uudelleen.

Tunnetusti tuhti lounasbuffet on suosittu. Alueen yritystoiminnan myötä aukioloaikoihin ja toimintaan tehdään syksyn mittaan uusia linjauksia.

-Viikonloput ovat haasteellisia, mutta onhan kysyntään vastattava, Juhani Suni ennustelee kerhoravintolan omistajan suunnitelmia.

 

Kerhoravintola Seiskan Irmeli Uusitalo,  Petri Virtanen, Kristiina Penger ja Kaisa Mattila järjestävät Linnan Kasarmin alueelle Pimeän Kaupan illan ohjelmaa.

 

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.