Torstai 20.06.2024
Nimipäivät: Into

Tuuli:
 

Kahvipöytäparlamentti: “Näkyy, että Koskiset ovat poissa”

Green Laurellilla Hämeenlinnan keskustassa kahvitteli eduskuntavaalien jälkeisenä aamuna joukko herrasmiehiä, jotka ovat nähneet monta vaalitulosta. Nyt ei hymyilyttänyt, sillä Hämeenlinnan kannalta katsoen eduskuntavaalit olivat lähes katastrofi: Hämeen toiseksi suurin kaupunki ja ajoittain maakunnan johtavana poliittisena toimijana profiloitunut kotikaupunkimme sai Arkadianmäelle vain yhden edustajan, vaalipiirin ääniharavan Tarja Filatovin (sd.).

Maanantaiaamun kahvipöytäparlamentti antoi arvionsa eduskuntavaalien tuloksesta. Lähes yhteinen kanta oli, että Hämeenlinnan valtakunnallisen painoarvon putoamista täytyy nyt pelätä.

Maanantaiaamun kahvipöytäparlamentti antoi arvionsa eduskuntavaalien tuloksesta. Lähes yhteinen kanta oli, että Hämeenlinnan valtakunnallisen painoarvon putoamista täytyy nyt pelätä.

? Näkyy, että Koskiset ovat poissa, arvioi politiikan veteraani ja aktiivinen yhteiskunnallinen keskustelija, kokoomustaustainen Seppo Rehunen.

Vaalien alla puhuttiin, että ääniä ei voi testamentata eivätkä hämeenlinnalaisten aiemmin saamat äänet  automaattisesti tule Hämeenlinnaan.

? Lahdesta on nyt neljä edustajaa, Riihimäeltä kaksi ja Forssastakin kaksi, avitetaan kahvipöydästä.

? Onhan meillä Lopella puolustaja, viittaa joku toiveikkaasti kansanedustajana jatkavaan Timo Heinoseen (kok.).

? Osin täytyy olla onnellinenkin, että kaikki hämeenlinnalaiset eivät päässeet läpi, murjaisee toinen.

? Me ollaan nauratettu koko valtakuntaa tällä sanikaarsentterillä, kiteyttää kolmas.

Tosiasia ja erityisesti kokoomuksen krooninen ongelma on, että Hämeenlinnan valtuustosalista ei ole viimeisen vuosikymmenen aikana kasvanut Johannes Koskisen, Jari Koskisen tai Sirpa Pietikäisen tapaista uutta valtakunnan vaikuttajaa.

Aikanaan kokoomuksesta perussuomalaisiin siirtynyt Lulu Ranne oli lähellä, vain 190 äänen päässä varsinaisesta edustajan paikasta ja on nyt varalla kansanedustajaksi. Hämeenlinnan kannalta tässä ja omassa “sisäpolitiikassa” on paljon mietittävää.

? Hämeenlinnassa on nyt entistä tärkeämpää keskittyä asioihin, ei ihmisiin. Hyviin päätöksiin ei päästä, kun päätöksenteossa on blokit ja me asukkaat aistimme sen. Riitely on vaikuttanut jopa valtakunnallisten vaalien tulokseen, arvioidaan kahvipöytäparlamentista.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.