Tiistai 27.02.2024
Nimipäivät: Torsti

Tuuli:
 

KAHVILAT: Cafe Kukko taas ykkönen

Reskan ravintolaäänestyksen paras kahvila on toista vuotta peräkkäin Cafe Kukko. Viime vuonna, kun äänestys järjestettiin ensimmäistä kertaa, eroa toiseksi sijoittuneeseen oli yksi ääni, nyt yli 20 ääntä.

Kahvilayrittäjät Tanja ja Teemu Kukko pohtivat, että ehkä suurin muutos viime vuoteen verrattuna on ulkoinen, eli Kauppakeskus Goodmanin avautuminen.

? Meiltäkin kysyttiin, muutatteko Goodmaniin, mutta mielestämme kivijalassa toimiminen sopii kahvilalle. Tässä saa myös olla enemmän oma herransa, pitkän linjan yrittäjä Teemu Kukko sanoo.

Teemu ja Tanja Kukko saavat juhlia jo toista kahvilakisan voittoa.

Teemu ja Tanja Kukko saavat juhlia jo toista kahvilakisan voittoa.

Tanja sanoo, että myös tätä ajatellen voitto tuntuu hyvältä. Goodmanin tulo hänen mukaansa laski aluksi jonkin verran liikevaihtoa, mutta nyt se on palaamassa entiselleen.

? Osa nuoremmista asiakkaistamme on siirtynyt Goodmanin kahviloiden asiakkaiksi, ja se puolestaan on vähitellen tuonut asiakkaiksemme enemmän varttunutta väkeä, Tanja sanoo.

Yrittäjäpariskunnalta riittää taas kiitosta henkilökunnalle. Teemu, joka ei enää tee päivittäistä kahvilatyötä toteaa naurahtaen, että nykyisin kahvilan työntekijät osaavat esimerkiksi kahvinvalmistuksesta enemmän kuin hän.

? Se on myös luottamuksen osoitus henkilökunnalle, ettemme ole koko ajan valvomassa työntekoa. Itse olen joko Palokunnankadulla tai Tavastilassa kaksi, kolme päivää viikossa ja muun ajan teen taustatöitä, Tanja Kukko sanoo.

Kahvilassa päivä jakaantuu kolmeen “sesonkiin”, eli aamukahvittelijoihin, lounasasiakkaisiin ja illalla kahvilaan saapuviin. Kukko kilpailee lounastajista nopealla, city-ihmisen suuhun sopivalla purtavalla, kuten panineilla, täytetyillä voileivillä tai uuniperunoilla ja salaateilla.

? Lounaan merkitys on kahvilalle nykyisin todella suuri, en tiedä, pärjäisikö kahvila enää pelkällä kahvin ja pullan myynnillä, kuvailee Tanja Kukko.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.