Perjantai 24.05.2024
Nimipäivät: Tuukka, Touko

Tuuli:
 

ETNISET RAVINTOLAT: Sawaddee säilytti asemansa

Ravintolaäänestyksessä 2015 yhä useampi etninen ravintola nousi viime vuotta korkeammalle sijalle. Tämän epävirallisen sarjan ykkönen viime vuoden tapaan oli Sawaddee, yhdeksättä vuotta toiminnassa oleva thaimaalainen ravintola.

Sawaddeen kokit, Suwannee Pylsy (vas.) ja Prathin Helkiö ottivat ilon irti hyvästä äänestystuloksesta.

Sawaddeen kokit, Suwannee Pylsy (vas.) ja Prathin Helkiö ottivat ilon irti hyvästä äänestystuloksesta.

Sawaddee oli viime vuoden tapaan kaikkien ravintoloiden vitonen ja sen lounas arvioitiin kaupungin neljänneksi parhaaksi.

? Olin yllättynyt, kun soitit, mutta onhan näin hyvä sijoitus kiva kuulla, sanoo ravintolayrittäjä Susan Vekka-Kemppainen.

Lounasaika on myös Sawaddeessa se vilkkain aika. Ravintolalla ei ole viikottain vaihtuvaa lounaslistaa, vaan pidempi ja harvemmin vaihtuva lista, jossa joka arkipäivälle on oma listansa.

? Uusi lounaslistamme tuli kuukausi sitten. Paistetusta riisistä ja katkaravusta, kanasta tai possusta koostuva Khaw phad kung on tarjolla joka päivä. Se on ollut listalla ravintolan perustamisesta asti.

Ravintolan kaikki vakituiset työntekijät ovat thaimaalaistaustaisia. Ruoka tehdään kasvisten pilkkomista ja lihan leikkaamista myöden itse.

? Olemme kiitollisia ja iloisia, että thairuoasta tykätään. Paljon kiitosta tulee myös asiakkailta ihan päivittäin, sanoo kokki Suwannee Pylsy.

Lounaan lisäksi ravintolan takeaway-myynti on vilkasta ja tarjolla on myös lounasruoan kuljetuspalvelu esimerkiksi työpaikalle.

? Tarjoamme myös catering-palvelua ja erilaisiin juhliin tilataan yhä enemmän thairuokaa, Vekka-Kemppainen sanoo.

Goodmanin avautuminen näkyi hetkellisesti myös Sawaddeen asiakasmäärissä, mutta nyt tilanne on jotakuinkin sama kuin ennen kauppakeskuksen avautumista.

? Elämä on niin lyhyt, että myös hyvästä ruoasta pitää osata nauttia, sanoo Suwannee Pylsy hymyillen.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.