Maanantai 27.05.2024
Nimipäivät: Ritva

Tuuli:
 

Juhlavuosi: Wetterhoffin talolle haetaan Suomi 100 -statusta

Wetterhoffin talo halutaan vahvasti mukaan, kun itsenäisen Suomen satavuotista taivalta juhlitaan ensi vuonna.

Wetterhoff edustaa suomalaisuutta ja fennomaanisuutta parhaimmillaan, sanoo Hillevi Kaarlenkaski.

Wetterhoff edustaa suomalaisuutta ja fennomaanisuutta parhaimmillaan, sanoo Hillevi Kaarlenkaski.

? Wetterhoff edustaa suomalaisuutta ja fennomaanisuutta parhaimmillaan, sanoo yli satavuotiaassa Wetterhoffin talossa itsekin toimiva Luota-hankkeen vetäjä ja yrittäjä Hillevi Kaarlenkaski.

Hämeenlinnassa järjestetään huomenna torstaina Raatihuoneella yhteinen ideointitilaisuus Suomi 100 -tapahtumista. Vastaavia ideointitilaisuuksia järjestetään eri puolilla maata ja koko juhlavuoden ohjelmakokonaisuutta puolestaan koordinoi Valtioneuvoston kansliassa toimiva Suomi 100 -hanke.

Wetterhoffin talon toimijat pitivät omaa Suomi 100 -kokoontumistaan viimeksi eilen ja kokoontumisessa syntyi päätös ehdottaa Wetterhoffin talolle haettavaksi virallista Suomi 100 -statusta.

Talossa toimii paitsi Fredrika Wetterhoff -säätiö, myös lukuisia luovan alan yrittäjiä ja Sibelius-Center. Juhlavuoden mukana eläminen tuli siis erittäin tutuksi jo viime vuonna, kun juhlittiin Sibeliuksen syntymän 150-juhlavuotta. Tätä kokemusta halutaan nyt hyödyntää ja jalostaa.

Wetterhoffin talo on yksi Hämeenlinnan nähtävyyksistä. Talon toimijoita oli keskiviikkona koolla ideoimassa Suomi 100 -ohjelmaa.

Wetterhoffin talo on yksi Hämeenlinnan nähtävyyksistä. Talon toimijoita oli tiistaina koolla ideoimassa Suomi 100 -ohjelmaa.

? Talossa on edelleen aktiivista ja luovaa toimintaa, kuten on ollut jo 130 vuotta ja senkin takia haluamme hakea Suomi 100 -statusta, sanoo Fredrika Wetterhoff -säätiön toiminnanjohtaja Hannele Yrjö-Koskinen.

Ohjelmaan päätettiin ottaa myös Suomi 100 vuotta -tuotteiden kehittäminen. Opiskelijatyönä selvitetään ensin muun muassa, mistä talon historiaan liittyvistä esineistä voitaisiin valmistaa replicoita. Samoin juhlavuoteen aiotaan osallistua omin näyttelyin sekä olemalla mukana muiden järjestämissä tapahtumissa, kuten Suomen ajoneuvot 100 vuotta -tapahtumassa.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.