Perjantai 08.12.2023
Nimipäivät: Kyllikki, Kylli

Tuuli:
 

KANTOLA: Sotkanrannan tarjonta monipuolistuu

Sotkanrannan sataman palvelutarjonta laajenee tänä kesänä. Veneilijöiden lisäksi Kantolan tapahtumapuiston naapurissa voi kohta pelata minigolfia, vuokrata soutuveneitä, harrastaa sup-lautailua ja tietenkin saunoa.

Satamayrittäjä Pekka Tammela on valmis kesään. On vierasvenelaiturit, satamaravintola, tilaussauna ja kohta myös minigolf ja uusi sisävesialus terassiristeilyjä varten.

Satamayrittäjä Pekka Tammela on valmis kesään. On vierasvenelaiturit, satamaravintola, tilaussauna ja kohta myös minigolf ja uusi sisävesialus terassiristeilyjä varten.

Pian kymmenen vuotta Sotkanrantaa kehittänyt ja käytännössä alueen myös rakentanut satamayrittäjä Pekka Tammela on hankkinut Hämeenlinnaan myös 30-paikkaisen sisävesialuksen.

? Täällä on selkeä tarve lyhyille risteilyille. Vesibussimme mahtuu siltojen alta, joten ajamme sekä etelään että pohjoiseen. Vaikka terassilta toiselle.

13-metrisen kuljetusaluksen syväys on vain 70 senttimetriä, joten sillä pääsee vaikka mökkilaituriin.

Matka taittuu tarvittaessa nopeasti, sillä alusta liikuttaa kaksi vahvaa dieselkonetta.

? Huiput ovat liki 20 solmua, mutta eipä sellaiseen menoon ole leppoisilla risteilyillä tarvetta.

110 venepaikkaa kaikkine satamapalveluineen tarjoava Sotkanranta on Kantolan tapahtumapuiston naapurissa.

Viime kesänä satama saikin osansa AC/DC-vieraista. Ensi kesänä tulee Iron Maiden, joten satamaravintola Pumppuhuonekin saa kesään hyvän alun.

? Myymme konserttivieraille vippipaketteja vesikuljetuksineen ja ateriapalveluineen. Konsertteja ja tapahtumia saisi Kantolassa olla tietysti olla joka viikko.

? Olemme tehneet satamasta paikan, jossa on tekemistä koko perheelle. Eikä vain veneilijöille. Siksi minigolf ja tilaussauna sekä uusi 55-metrinen vierasvenelaituri.

Pekka Tammelalla on kaupungin kanssa vuokrasopimus vuoteen 2022.

? Olemme uskaltaneet investoida ja odottaisin nyt myös kaupungin satsaavan erityisesti Kantolan tapahtumapuiston markkinointiin.

KOMMENTTI: Yrittäjävetoisia veneilypalveluita

Sotkanrannasta on rakentunut kymmenessä vuodessa Hämeenlinnan tärkein pienveneilijöiden kotisatama.

Ensi kesänä se voi tarjota palveluja myös kymmenille vierasveneilijöille, tankkausta lukuunottamatta. Siihen taas on mahdollisuus Virvelissä ? yrittäjän ansiota sekin.

Sotkanrannasta on kiittäminen yrittäjää, joka uskalsi investoida ja rakentaa, vaikka vuokrasopimus oli aluksi katkolla muutaman vuoden välein.

Oman veneilyharrastuksensa innoittamana ja vankan yrittäjätaustan tuomin bisnestaidoin Sotkanrannasta on saatu huippupaikka Vanajaveden satamapalvelujen mittakaavassa.

Upea on toki keskustan laivasatamakin ja Panimonranta puistoineen.

Vielä kun kaupungin osaomisteisen Hopealinjan palvelut saataisiin sovitettua Hämeenlinnan eikä vain Tampereen tarpeisiin, jäisi luonnolle ja vedelle omistettu teemavuosi hyviin kirjoihin.

Ilkka Peltoniemi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.