Maanantai 22.04.2024
Nimipäivät: Alina

Tuuli:
 

Ikääntyneiden asuminen kehittämisen kohteeksi Hämeenlinnassa

Hämeenlinnassa rakennetaan muun muassa rautatieaseman seudulle. Rakentamiseen tarvitaan konkreettisesti työkalupakkia. Ikääntyneiden asumishankkeessakin kerrotaan rakentuvan työkalupakki.

Hämeenlinnan kaupunki tiedottaa saaneensa ympäristöministeriön Ikääntyneiden asumisen toimenpideohjelmasta erityisavustusta ikääntyvien asumisen suunnitteluun ja kehittämiseen
vuosille 2021 ja 2022. Asumiseen kohdistuvan kehittämistyön merkitys Hämeenlinnassa on kaupungin mukaan korostunut erityisesti Kanta-Hämeen hyvinvointialue-päätöksen synnyttyä.

Rahoituksella on käynnistetty hanke nimeltä Meikä asuu missä haluu: prosessit sisältävä työkalupakki kunnille varauduttaessa elinvoimaisen ja ikäystävällisen asumisen tulevaisuuteen erilaisilla asuinalueilla, taajamissa ja pitäjissä.

Kaupungin on määrä laaja-alaisena yhteistyönä asukkaiden kanssa määrittää, mitä tarkoittaa tulevaisuuden hyvä asuminen. Asukkaita, keskeisiä toimijoita ja kaupunkia haastetaan pohtimaan, mitä pitää sisällään monipuolinen ja ikäystävällinen asuminen. Samoin selkiytetään ja täsmennetään toimintamalleja, joilla ikääntyvän väestönosan vetovoimaisesta asumisesta kaupungissa huolehditaan.

Hankkeen lopputulemana syntyy toimintatavat tulevaisuuden ennakoivaan ja varautuvaan ikäystävällisen asumisen Hämeenlinnaan. Lisäksi hankkeessa rakentuu työkalupakki, johon kootaan suunnitelmallisen varautumisen toimintaprosessit myös muille kaupungeille ja kunnille opiksi.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.