Keskiviikko 17.07.2024
Nimipäivät: Ossi, Ossian

Tuuli:
 

Lokkiprojekti palkittiin keskustatekona

Kaupunkikeskustayhdistyksen puheenjohtaja Jaakko Lindén (vas.) sekä Hämeenlinnan Eläinsuojeluyhdistyksen puheenjohtaja Merituuli Stenberg ja Kiinteistöliitto Kanta-Hämeen toiminnanjohtaja Hasse Renfeldt.

Hämeenlinnan Kaupunkikeskustayhdistys on valinnut Hämeenlinnan vuoden 2021 keskustateoksi Lokkiprojektin, joka palkitsijoiden mukaan on loistava esimerkki toimijoiden aktiivisuudesta ja monitahoisesta yhteistyöstä eri asiantuntijoiden kesken.

Keskustan asukkaat ja kävijät ovat jo pitkään kiinnittäneet huomiota lokkien määrän lisääntymiseen ydinkeskustassa. Lokit ja lokkien poikaset aiheuttavat sotkua ja mielipahaa keskustan kulkijoissa.

Lokkiprojekti saikin alkunsa monista Eläinsuojeluyhdistykselle tulleista palautteista jo vuonna 2020. Yhteistyöhön koottiin Eläinsuojeluyhdistyksen lisäksi Kaupunkikeskustayhdistys, Kiinteistöliitto Kanta-Häme ja Hämeenlinnan kaupunki.

Esimerkkejä toimivista käytännöistä haettiin myös muista kaupungeista ja asiantuntijoilta

Talven aikana jaettiin taloyhtiöille, kiinteistöille ja huoltoyhtiöille listaus hyväksi todetuista toimenpiteistä ja haastettiin koko keskustan toimijat mukaan yhteistyöhön.

Toimenpiteisiin kuului muun muassa kattojen siisteydestä huolehtiminen ja materiaalivalintojen miettiminen.

Kevään 2021 aikana saatiin jo tuloksia aikaan ja lokkien määrä väheni oleellisesti. Jo projektin alussa tiedostettiin, että ongelma ei katoa yhdessä keväässä vaan tarkoituksena olikin useampana keväänä samanlainen kampanja.

Apuna jatkossa ovat tämän vuoden drone-kuvaukset, joilla tilannetta saatiin kartoitettua kattavasti.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.