Perjantai 23.02.2024
Nimipäivät: Aslak

Tuuli:
 

Idästä Tuulee on matka itäisen kulttuuripiirin vaikutuksiin

Mitä itätuuli on tuonut mukanaan? Ainakin tsaarinkuvia ja samovaareja, posliinia ja muotia Pietarista, DDR-autoja ja Leningradin matkoja, peruskoulun, Nukkumatin ja Myyrän.

Venäläisten sotilaiden ampumaharjoitus Parolassa.

Hämeenlinnan kaupunginmuseo osallistuu Suomen itsenäisyyden juhlavuoteen avaamalla näyttelyn, jossa tehdään mielikuvamatka Venäjän vallan aikaiseen Suuriruhtinaskunta Suomeen, itäistä uhkaa vastaan puolustautuvaan sodanaikaiseen Suomeen ja Neuvostoliiton naapurimaana tasapainottelevaan YYA-Suomeen.

Näyttely tarjoaa museokävijöille mahdollisuuden pohtia ja käsitellä itäisiä kulttuuripiirteitä ja poliittisten vaiheiden vaikutuksia Suomen arkipäivän elämässä, esinekulttuurissa ja kaupunkiympäristössä.

Aihe on kaikille suomalaisille tärkeä, ja siksi sen käsittely ja ymmärtäminen antaa perspektiiviä omasta elämästä ja historiasta. Näyttely avaa myös Suomen ulkopuolelta tulleille maan Venäjä-suhteiden taustaa.

Legendaarinen astronautti Juri Gagarin kuvattuna vierailunsa aikana Hämeenlinnassa. Kuva: Hmlmuseo.

Avajaispäivänä 16.2. Museo Skogsterin yläkertaan on vapaa pääsy. Luvassa on näyttelyn henkeen sopivia musiikkiesityksiä, opastettuja kierroksia ja nonstop-työpaja.

Etukäteisstartti näyttelyyn otetaan jo edeltävänä päivänä, kun Rohkeutta, Rauhaa ja Rakkautta -yhtye esittää Cafe Bar Skogsterissa kantaa ottavia lauluja Idästä tuulee -hengessä. Hämeenlinnan Pimeän kaupan iltana 17.2. Museo Skogster on avoinna iltakymmeneen.

Idästä tuulee 16.2.2017?21.1.2018

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.