Maanantai 27.05.2024
Nimipäivät: Ritva

Tuuli:
 

Huskies tavoittelee yhtä tai kahta jenkkivahvistusta

Amerikkalaisen jalkapallon II-divisioonan voittanut Hämeenlinna Huskies on saanut lajiliitoltaan virallisen hyväksynnän I-divisioonan paikalle. Uuden “yläsarjajoukueen” taustaryhmässä tiedetään, mitä toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaaminen vaatii.
? Työ ensi kautta varten alkoi heti seuraavana päivänä finaalista. Kun tuli tieto, että sarjapaikkaa ykkösdivarista voi hakea, aloitimme jo neuvottelut yhteistyökuvioista, sanoo Huskiesin puheenjohtaja Teemu Lahti.
Joukkueen budjetin on oltava vähintään kaksinkertainen kakkosdivarijoukkueen budjettiin verrattuna.
? Yksi tai kaksi amerikkalaisvahvistusta on tavoitteena, Lahti sanoo.
Juha-Matti Jokinen on Huskiesin valmentaja myös kaudella 2015. Kuvan (c) Hämeenlinna Huskies ry.

Juha-Matti Jokinen on Huskiesin valmentaja myös kaudella 2015. Kuvan (c) Hämeenlinna Huskies ry.

Huskies ja kaksi edellistä kautta joukkueen päävalmentajana toiminut Juha-Matti (Jasu) Jokinen ovat sopineet yhteistyön jatkosta myös I-divisioonassa kaudella 2015. Jatkosopimuksen varmistumisen jälkeen Jokinen kiitteli viime kauden joukkueen tahtotilaa.
? Haluttiin voittaa kakkosdivari ja siinä onnistuttiin. Menestyksen taustalla on monia asioita, kuten laadukas valmennusryhmä sekä toimiva seuraorganisaatio.
Tärkeimpänä osa-alueena Jokinen pitää kuitenkin Huskiesin laajaa ja monipuolista pelaajaryhmää.
? Valtaosa kokemattomista pelaajista meni isoin askelin eteenpäin ja moni ryhmään tulleista pelureista toi ison panoksen kentälle ja pukukoppiin. Pelillisesti onnistuttiin parantamaan niitä osa-alueita, joita haluttiinkin. I-divisioonassa vastus kuitenkin kovenee kun vastassa on perinteisiä osaavia seuroja, paljon kokeneita pelaajia ja osaavia ulkomaalaisvahvistuksia.
? Tavoitteena uuteen kauteen lähdettäessä voidaan pitää, että meillä on off-seasonin jälkeen jalkeilla urheilullinen, hyvähenkinen joukkue joka on toimiva sekoitus nuoruuden intoa ja kokemusta. Mutta sitä ennen on jokaisen pelaajan oltava halukas ja valmis treenaamaan niin että on valmis tulevan sarjaportaan kovempiin vaatimuksiin toteaa Jokinen.
Ennen nyt jatkuvaa päävalmentakauttaan Jokinen on toiminut AFT Tigersin junioreiden, suomen nuorisomaajoukkueiden, Nokia Ghosthuntersin edustusjoukkueen sekä Hämeenlinna Huskiesin apuvalmentajana.
Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.