Maanantai 22.04.2024
Nimipäivät: Alina

Tuuli:
 

Holvisalista sukeutui Sibelius Center

Hämeenlinnaan avattiin tänään perjantaina säveltäjämestari Jean Sibeliuksen elämää ja musiikkia kunnioittava Sibelius Center.

Tyylikkäästi remontoidun Wetterhoffin talon Holvisali toimii musiikinystävien sydämenä, johon on koottu Sibeliukseen liittyviätuotteita ja jossa koetaan musiikillisia elämyksiä. Lisäksi keskus toimii huolella valittujen, Hämeenlinnan seudulla valmistettujen tuotteiden matkamuisto- ja lahjamyymälänä.

Sibelius Centerissä on myynnissä Sibelius-tuotteita kuten Sibeliuksen musiikkia, musiikkikirjoja ja muita lahjaksi tai matkamuistoiksi sopivia ostoksia: kattaustekstiilejä, koruja, kalentereita, kortteja, paitoja, suklaata sekätaidelasia. Lisäksi tuotevalikoimassa on paikallisia käsitöitäja muita myymälän henkeen sopivia lähituotteita. Sibelius Centerin verkkokauppa avautuu 29.8.klo 15 osoitteessa www.sibeliuscenter.fi.

Sibelius Center avataan tänään.

Sibelius Center avataan tänään.

Juuri sopivasti Jean Sibeliuksen 150-vuotisjuhlavuoden alla valmistunut Sibelius Center on laajan yhteistyön tulosta. Hämeenlinnan kaupungin, Sibeliuksen syntymäkaupunki -säätiön ja Fredrika Wetterhoff -säätiön voimanponnistus avataan yleisölle perjantaina kello 16.

?Toivomme, että Sibelius Centerin löytävät vieraat Suomesta ja ulkomailta. Keskus kiinnostaa varmasti monenlaisia ryhmämatkailijoita, jotka haluavat myös tutustua ainutlaatuiseen Wetterhoffin taloon. Talossa pääsee hienon arkkitehtuurin lisäksi tutustumaan monenlaisiin käsityöläisiin ja yrittäjiin avoimin ovin. Toivomme myös, että paikalliset ihmiset ottaisivat keskuksen ja koko Wetterhoffin talon omakseen, sanoo Fredrika Wetterhoff -säätiön toiminnanjohtaja Hannele Yrjö-Koskinen.

Sibelius Centerin 140 neliötäon jaettu myymälätoiminnan ja elämysten kesken. Sisustuksesta ja värimaailmasta vastaa hämeenlinnalainen muotoilija Markku Piri, joka on loihtinut tilaan Sibeliuksen ja ajan henkeen sopivan tunnelman.

Sibelius-tuotteita, -palveluja ja -tapahtumia esitellään laajemmin messuilla Wetterhoffilla 19. syyskuuta.

https://reska.fi/?p=10679

1 kommentti

  1. Kirsi:

    Hienoa, mutta en mistään ole löytänyt seinäjulistetta säveltäjän nimellä ja kuvalla! Miksei sellaista tarjota verkkokaupassa tai edes kirjakaupoissa Hämeenlinnassa? Veisin sen mielelläni matkamuistona ulkomaille.

     

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.