Maanantai 26.02.2024
Nimipäivät: Nestori

Tuuli:
 

HARVINAINEN YÖHARJOITUS: Kaupunkisota tuli Hämeenlinnan keskustaan

Harvinainen silhuetti Hämeenlinnan keskustassa. Sotilaspoliisikomppanian yöharjoitus on alkanut.

Hämeenlinnan Rantakasinon parkkipaikalle ajoi keskiviikon myöhäisiltana joukko ajoneuvoja, joista ulos nousi useita kymmeniä kaupunkisotaan varustautuneita sotilaita. Käskynjaon jälkeen sotilaat lähtivät etenemään kohti Hämeenlinnan ydinkeskustaa Birger Jaarlinkatua pitkin.

Satunnainen kulkija saattoi hämmästyä, mutta alueen asukkaita oli jo etukäteen tiedotettu Panssariprikaatiin kuuluvan sotilaspoliisikomppanian järjestämästä yöharjoituksesta. Harjoitusta johtava kapteeni Janne Nikkinen kertoi, että kyseessä ei ole ihan jokapäiväinen harjoitusympäristö; Hämeenlinnan keskustassa ei ainakaan sotilaspoliisien harjoituksia ole 2000-luvulla nähty.

Sotilaspoliisikomppanian varusmiehet aloittivat arviolta kolme tuntia kestävän harjoituksensa.

? Mukana on kaksi osastoa, vartiokoulutusosaston jääkärit ja aliupseerikurssi, molemmissa noin 30 henkeä, kertoi kapteeni Nikkinen.

Maanantaina alkanut harjoitus oli vienyt varusmiehet Ilveskallion ja Riihimäen kautta Hätilään lähiammuntaharjoitukseen, josta he siirtyivät harjoittelemaan asutusalueella taistelua kaupungin keskustaan.

Etenemistä betoniviidakossa.

Harjoitteluun kaupungissa on selkeä syy, eli vastaavia tiloja ei Panssariprikaatista löydy.

Janne Nikkinen kertoo, että sotilaspoliisikomppaniaan pyritään kutsuntavaiheessa ja komppaniaan valitaan sopivimmiksi katsotut. Rikosrekisteriä ei saa olla.

? Komppania on ollut haluttu paikka, eli hakijoita on riittänyt.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.